Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Barcelona vista des del Besòs’ i ‘Yves Bélorgey. Rue des Pyrénées’, noves propostes de La Virreina Centre de la Imatge

El divendres 3 de novembre, a les 11.30 hores, a La Virreina Centre de la Imatge (la Rambla, 99) tindrà lloc la roda de premsa de les dues noves exposicions de la Virreina Centre de la Imatge Patrick Faigenbaum i Joan Roca. Barcelona vista des del Besòs i Yves Bélorgey. Rue des Pyrénées, que es podran veure entre el 4 de novembre i el 4 de febrer de 2018.

A l’acte hi intervindran el director de la Virreina Centre de la Imatge, Valentín Roma, els comissaris del projecte expositiu Barcelona vista des del Besòs, Jean-François Chevrier i Jorge Ribalta, juntament amb el fotògraf Patrick Faigenbaum i l’artista Yves Bélorgey.

 

Patrick Faigenbaum i Joan Roca. Barcelona vista des del Besòs és el resultat de la inhabitual col·laboració entre un fotògraf i un geògraf, i un testimoni sobre l’última gran transformació de la ciutat durant les operacions del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004. També és l’ intent de produir un singular “retrat urbà” des de cert punt de vista perifèric, el dels barris del front marítim del nord-est. Es tracta de la presentació més completa del projecte Barcelona vista del Besòs realitzada fins al moment, amb una gran quantitat de fotografies inèdites. També s’ha portat a terme  una exhaustiva publicació amb textos de Jean-François Chevrier i Jorge Ribalta, comissaris de la proposta, i Patrick Faigenbaum i Joan Roca, autors.

Aquest projecte és una cooperació entre La Virreina Centre de la Imatge i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

 

Rue des Pyrénées és la primera exposició monogràfica d’ Yves Bélorgey en el context espanyol. Comissariada per Valentín Roma, els dibuixos i tableaux fotogràfics d’ Yves Bélorgey (Sens, 1960) posen en tensió aquells fonaments que, tradicionalment, han separat pintura i fotografia, problematitzant les nocions de document, mimesi i representació. El carrer expressa aleshores el seu caràcter de panòptic social, els edificis són registres de com es configura i es distorsiona la homogeneïtat urbana.

Després de la roda de premsa es farà una visita comentada a les exposicions conduïda pels seus comissaris i els respectius artistes.

 

Més informació a: http://www.barcelona.cat/lavirreina

Materiañl de premsa en aquest ENLLAÇ.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.