Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Virreina Centre de la Imatge edita el llibre ‘Restes d’arquitectura i crítica de la cultura’ de Josep Quetglas

El proper dimarts 31 d’octubre a les 19 h, es presentarà a La Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99) el llibre de Josep Quetglas Restes d’arquitectura i crítica de la cultura (La Virreina Centre de la Imatge i Arcadia), amb una xerrada entre l’autor i els editors d’aquest volum, Gillermo Zuaznabar y Antoni Munné.

Restes d’arquitectura i crítica de la cultura recull vint-i-sis articles de Josep Quetglas (Palma, 1946) escrits entre el 2002 i el 2017. Aquest nou títol, que es publica deu anys després del seu últim llibre d’assajos, reuneix textos procedents de classes, conferències i comunicacions que, si no haguessin estat recopilats, haurien quedat escampats i, per la seva condició de textos difícils de localitzar, s’haurien perdut.

Restes presenta una constel·lació inconnexa de temes, obres i autors que, tanmateix, permet descobrir l’ordre de l’arquitectura i la cultura de l’últim segle. Entre els noms analitzats trobem Walter Benjamin, Adolf Loos, Sylvia Bataille, Agustín García Calvo, Le Corbusier, Rafael Moneo, Enric Miralles, Aurora Picornell i Antonio Gramsci.

Restes d’arquitectura i crítica de la cultura és el tercer volum de la col·lecció d’assaig editada per l’Ajuntament de Barcelona – Institut de Cultura, La Virreina Centre de la Imatge i Arcadia. 

 

Josep Quetglas

Josep Quetglas Riusech (Palma, Illes Balears, 1946) és arquitecte i catedràtic de composició de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC). Ha estat guardonat amb la medalla del FAD (2002), el Premi Nacional d’Arquitectura i Espai Públic de la Generalitat de Catalunya (2009) i el Premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (2011). El 2002 va fundar i dirigeix l’anuari Massilia. Annuaire d’études corbuséennes que, des del 2012, edita la Fondation Le Corbusier de París.

És autor de Breviario de Ronchamp (2017), Ronchamp: A Landscape of Visual Acoustics (2014), Aurora Picornell. Escrits 1930-1936 (2013), Casa en Mallorca. Alvaro Siza (2010), Les Heures Claires. Proyecto y arquitectura en la Villa Savoye de Le Corbusier y Pierre Jeanneret (2004), El horror cristalizado. Imágenes del Pabellón de Alemania de Mies van der Rohe (1991, 2001), i també dels reculls Escritos colegiales. Escrits col•legials (1997), Pasado a limpio, en dos volums (2002, 1999) i Artículos de ocasión (2004).

Com a editor ha dirigit «Colección de Arquilectura», del Colegio de Aparejadores de Murcia (1980-1985) i la «Biblioteca de Arquitectura», d’El Croquis Editorial (des del 1992). Entre els anys 2006 i 2008 es va fer càrrec de Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, del Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

 

Web de La Virreina Centre de la Imatge

Imatges per premsa en aquest enllaç

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.