Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El filòsof Andrea Inzernillo explora la perspectiva de l’espectador a La Virreina Centre de la Imatge

Aquest divendres 27 d’octubre a les 18.30 h a La Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99) el filòsof, activista cultural i director del festival de cinema queer de Sicília, Andrea Inzernillo, acompanyat per la filòsofa i investigadora Andrea Soto Calderón, oferirà el seminari La perspectiva de l’espectador. Pensar amb les imatges contemporànies en el marc de la recerca sobre Performativitat de les imatges que es du a terme des del La Virreina Centre de la Imatge.

Existeix una llarga tradició del pensament que ha assignat un lloc passiu a l’espectador, com si les imatges fossin una cosa davant la qual assumim un paper passiu. En aquest seminari, partint de la figura de l’espectador, posant en relació textos i imatges, es reflexionarà sobre què significa pensar amb imatges, com veiem les imatges, la renovació de la cinefília contemporània i la seva càrrega política potencial.

Qüestionar l’elogi ordinari a la profunditat, reivindicar les aparences. S’abordarà la qüestió, no tant de què és el que hem de veure en les imatges, o què és el que no hi veiem, sinó més aviat què fem, o què podem fer, amb les imatges que veiem. Explorar aquesta posició que estableix nous contractes entre l’espectador i allò que mira, al mateix temps que explora els seus propis límits.

 

Andrea Inzerillo, doctor en filosofia per la Universitat de Calàbria (Itàlia), és investigador independent. És director artístic del festival de cinema queer de Sicília, el Sicilia Queer Filmfest, a més de traductor literari i activista cultural. És un dels autors del volum Falsi Raccordi. Cinema e filosofia in Deleuze (2007). Ha treballat molt de temps en reflexions sobre el cinema i la filosofia, i ha publicat en diverses revistes nacionals i internacionals.

Andrea Soto Calderón, doctora en filosofia, duu a terme actualment una recerca sobre la relació entre imatge i ficció a la Universitat de París VIII. Treballa com a docent d’estètica i teoria de l’art. Les seves recerques se centren en les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, la investigació artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com la relació entre estètica i política.

 

 

Més informació aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.