Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Grades Obertes al Canòdrom els dissabtes d’octubre i novembre
 • El cicle es durà a terme des del 21 d’octubre fins l’11 de novembre i es desenvoluparan activitats que apleguen música, dansa, poesia, performance, intervencions artístiques i tecnologia amb la participació del públic
 • La iniciativa vol recuperar aquest equipament com a espai per als veïns i veïnes del barri, donant resposta a les demandes del barri

Des d’aquest dissabte 21 d’octubre i fins l’11 de novembre, el Parc de Recerca Creativa del Canòdrom i les seves grades acolliran els quatre matins de dissabte diverses activitats que apleguen música, dansa, poesia, performance, intervencions artístiques i tecnologia amb la participació del públic. Cada matí estarà dedicat a un tema principal: Ciència i Tecnologia (21/10), Esports Alternatius (28/10), Cultura Popular (04/11) i Jocs de Taula (11/11).

La iniciativa forma part del programa “Grades Obertes”, impulsat pel Districte de Sant Andreu i treballat entre els gestors de l’equipament i les entitats dels barris de Congrés-Indians, La Sagrera i Navas per tal de recuperar aquest equipament com a espai per als veïns i veïnes del barri, donant així resposta a les demandes del barri.

Les activitats que es duran a terme durant els mesos d’octubre i novembre han estat creades, coordinades i produïdes per Coterrats, i busquen una barreja entre llenguatges culturals, reunint artistes i públic en dinàmiques col·lectives de co-creació ciutadana.

El programa “Grades Obertes” neix arran la posada en marxa del Canòdrom, equipament d el’Institut de Cultura de Barcelona, com a Parc de Recerca Creativa gestionat per Incubio, que ha fet possible la utilització d’una sèrie d’espais d’aquest edifici fins ara no accessibles. Concretament, els espais objecte de proposta són la terrassa i les grades, elements que malgrat formar part del continu arquitectònic de l’edifici del Canòdrom, poden aïllar-se de les dependències interiors de l’equipament i ser utilitzats per tant de manera independent.

Durant el mes de juliol, es va fer un primer cicle pilot de Cinema a la Fresca. L’èxit d’aquella iniciativa ha portat al seu plantejament com a programació estable a la tardor.

La programació que es durà a terme serà:

CIÈNCIA I TECNOLOGIA – 21/10 – 11-14h

 • Taller Canòdrom Co-Orquestrat
  El Canòdrom és un edifici emblemàtic, com també ho és el seu paisatge sonor. La proposta d´aquest taller, realitzat amb el DOB – Dhang Orchestra de Barcelona, és gravar aquest “paisatge” amb la participació del públic i compondre una base per a la improvisació dels músics. Al final, s’obrirà una jam session per a tots.
 • Realitat Virtual
  Experiència de realitat virtual desenvolupada per VRandBusiness on es pot interactuar i moure’s per un espai tridimensional.

ESPORTS ALTERNATIUS – 28/10 – 11-14h

El parc del Canòdrom es transformarà en una gran llotja esportiva I artística que convidarà a la participació del públic en les seves diferents modalitats. 

 • Bàsquet artístic
  A la pista de bàsquet, el públic participarà en el joc on la pilota serà substituïda per diferents objectes similar.
 • Cursa artística
  El parc serà utilitzat com una divertida pista de curses on la velocitat serà el menys important. L´objectiu és participar-hi d´una manera creativa.

CULTURA POPULAR – 04/11 – 11-14h

Durant aquest mati, el públic serà la peça clau per donar vida a les noves versions de manifestacions culturals.

 • Gronxador màgic
  Una acció artística participativa amb música, poesia I dansa que transformarà el parc infantil en una llotja oberta.
 • Casteller Ioga
  Una nova manera de composició col·lectiva I relaxant, diferent del casteller tradicional.
 • Serenata Jazzing
  El públic és convidat a participar en aquesta versió contemporània de la serenata, amb un intercanvi de papers entre músics, poetes, ballarines I persones presents.

JOCS DE TAULA – 11/11 – 11-14h

Traslladem jocs de taula a terra! El públic hi podrà participar com a peces del joc I també com a jugadors. L´objectiu final és que tots guanyem, interactuant els uns amb els altres.

 • Tres en ratlla
  En aquesta versió humana del joc Tres en ratlla, les persones poden escollir entre 0 I X, en un divertit intercanvi de posicions.
 • Dames vives
  La versió humana del joc de Dames convida el públic a participar en la coreografia que busca conscienciar I prevenir la violència de gènere.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.