Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Nova convocatòria de les beques Montserrat Roig d’ajut a la creació literària

– Alguns dels autors de la 1a convocatòria ja han arribat a acords amb editorials de la ciutat per ser publicats.

– Jaume Collboni: “Cal seguir potenciant, des de l’àmbit públic, el suport a la creació”.

Fins al 14 de desembre d’aquest any, es podran presentar les sol·licituds per a la 2a convocatòria de les beques Montserrat Roig d’ajut a la creació literària per al 2018. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), dins el programa de Ciutats de la Literatura UNESCO, convoca novament aquestes beques dotades amb un import de 3.000€ per a cadascun dels 20 autors.

Es tracta de beques adreçades a escriptors que escriguin sobre Barcelona en qualsevol gènere literari -narrativa, poesia, assaig, teatre- i llengua -català, castellà, anglès o altres. La beca inclou un espai de treball durant dos mesos en un equipament singular de la ciutat com són la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, el MUHBA Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró o la Biblioteca Nou Barris. Els dos períodes de treball que s’estableixen a cada una de les convocatòries anuals seran a la primavera i a la tardor.

“Aquestes beques”, ha recordat tinent d’ alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “van néixer amb l’objectiu de pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris i impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món”. I “Cal seguir potenciant, des de l’àmbit públic, el suport a la creació”, ha afegit.

Alguns dels projectes dels autors que van obtenir beca per elaborar el seu treball literari en equipaments singulars de la ciutat durant el 2017, han trobat editor. És el cas de Daniel Ausente, a qui publicarà Gigamesh l’any vinent. En altres casos, han sorgit col·laboracions, com la d’Oriol Canosa i el Departament d’Educació de la Fundació Joan Miró.

Bases de la convocatòria: http://www.bcn.cat/cultura/docs/08_022017015647.pdf
Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/ca/nova-convocatoria-beques-montserrat-roig-2018


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.