Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Arriba la 5a edició de ‘Quadern Cultura’, una iniciativa per acostar l’oferta cultural als joves de Barcelona

– Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “aquesta iniciativa encaixa amb la voluntat del govern municipal d’afavorir l’accessibilitat cultural: necessitem i necessitarem ciutadans exigents i participatius.”

Durant la primera quinzena d’octubre tots els joves nascuts el 2005 i empadronats a Barcelona, un total de 13.790 estudiants, rebran als seus domicilis el Quadern Cultura, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que convida els estudiants de primer d’ESO i un acompanyat adult a gaudir de la programació de diversos equipaments culturals de la ciutat.

Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “aquesta iniciativa encaixa amb la voluntat del govern municipal d’afavorir l’accessibilitat cultural: necessitem i necessitarem ciutadans exigents i participatius. Aquest és un repte col·lectiu, que passa inequívocament per les llars i les aules, però també per les butaques dels nostres auditoris i teatres, i per les sales dels nostres museus. Afavorir-ne l’accés és una necessitat cultural de primer ordre.”

El Quadern Cultura, que arribarà directament als domicilis dels joves empadronats, conté un bloc d’invitacions i un llibret explicatiu, i inclou les programacions seleccionades, ja siguin de teatre, música i dansa, i també el calendari de les  exposicions previstes als centres patrimonials. Dins el Quadern, cada un dels 25 equipaments inclosos ofereix 1 tiquet bescanviable per una entrada en una de les seves activitats dins la programació destinada al públic juvenil. Els joves han d’anar sempre acompanyats d’una persona major de 18 anys.

Com a novetat de la cinquena edició d’aquesta iniciativa, el Quadern ofereix també la possibilitat d’assistir a qualsevol dels concerts dins la Temporada de concerts de música clàssica d’Ibercamera, una oferta que inclou tots els gèneres i èpoques de la música clàssica: del Barroc a les Avantguardes, passant pel Romanticisme; de les obres mestres de la música simfònica a la intimitat del recital amb les millors orquestres, directors i solistes del panorama internacional.

Participen en l’oferta un total de 25 equipaments: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, el CCCB, el SAT! Sant Andreu Teatre, la Sala Beckett, el Museu del Disseny, el Museu de Cultures del Món, el Museu Etnològic, el Castell de Montjuïc, el MUHBA, el Museu de la Música, el Reial Monestir de Pedralbes, el Born CCM, el Museu Frederic Marès, el Museu de Ciències Naturals, el MACBA, el Museu Marítim de Barcelona, la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i el Museu Picasso.

El web de Quadern Cultura on es pot consultar tota l’oferta i les novetats és barcelona.cat/quaderncultura

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.