Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La música posarà en solfa Barcelona durant la Mercè
  • 130 grups procedents de 34 països conformen el cartell del BAM i Mercè Música
  • El Festival BAM, que enguany arriba a la 25a edició, recupera l’escenari de la Rambla del Raval
  • El nou espai BAM-Cultura Viva a la Fabra i Coats serà un punt de trobada i experimentació al voltant de la música, economies de la cultura i noves formes d’entendre la relació entre la música i les comunitats
  • Jaume Collboni: “La proposta musical de la Mercè ens ha de permetre seguir recuperant el pols ciutadà i cultural de la nostra ciutat”

 

La música més variada és protagonista durant les Festes de la Ciutat. Mercè Música, a càrrec de Jordi Turtós, vol mostrar tant la riquesa de l’escena musical barcelonina i catalana com la internacional, amb propostes per a tots els públics; Barcelona Acció Musical (BAM), dirigit per Marc Campillo, acostarà els sons emergents del pop, el rock, el folk i l’electrònica del panorama nacional i internacional, i enguany s’estrena, sota la direcció de Daniel Granados, el Festival BAM-Cultura Viva a la Fabra i Coats, un gran punt de trobada i d’intercanvi, una proposta participada per diversos col•lectius culturals per reconèixer i recolzar comunitats musicals, de l’economia social i de la cultura oberta. A més, enguany al Parc de Sant Martí s’uneix amb una programació de música familiar. Unes propostes que, en paraules del tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “ens ha de permetre seguir recuperant el pols ciutadà i cultural de la nostra ciutat”.

 

Mercè Música

Els concerts del Mercè Música sumen nous espais com el del moll de la Fusta (fins ara amb programació del BAM) que acollirà tres nits temàtiques de concerts, i el del parc de Nou Barris, que es transforma en escenari d’un minicicle de música clàssica.

A més, també hi haurà els ja emblemàtics escenaris de la Mercè Música: el de l’avinguda de la Catedral acollirà una tria de sons del món i propostes singulars en un espai que enguany va del jazz a les músiques populars, passant per algunes insospitades conjuncions de talents; el de la platja del Bogatell, que aquest any tindrà dues nits de concerts (el dissabte 23 i diumenge 24), i el del Parc del Fòrum, el diumenge 24 amb una jornada dedicada al mestissatge llatinoamericà.

Finalment, algunes de les emissores de ràdio de Barcelona oferiran la seva programació musical a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, al moll de la Fusta i al Parc del Fòrum.

La programació musical es completarà amb una proposta destinada al públic familiar que tindrà lloc a un nou escenari situat al parc de Sant Martí el dissabte 23, diumenge 24 i dilluns 25.

 

Barcelona Acció Musical (BAM)

El Barcelona Acció Musical (BAM) acostarà els sons emergents del pop, el rock, el folk i l’electrònica del panorama nacional i internacional, enguany amb forta presència internacional, ja que 30 dels 45 grups són internacionals provinents de 12 països (EUA, Portugal, Gran Bretanya, França, Israel, Jamaica, Països Baixos, Suècia, Corea del Sud, Cuba, Etiòpia i Reykjavík).

Aquest any, els escenaris que concentraran la major part dels concerts del BAM són el de plaça dels Àngels, plaça Joan Coromines i una reincorporació, l’escenari de la rambla del Raval. Un any més l’escenari de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm completarà la programació del Barcelona Acció Musical.

 

BAM – Cultura Viva

El BAM – Cultura Viva és un conjunt d’escenaris i espais situats al recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, durant els dies 22 i 23 de setembre. Un gran punt de trobada i d’intercanvi de la cultura de Barcelona amb música en directe, tallers, presentacions i una paella musicada; una proposta per reconèixer i recolzar comunitats musicals, de l’economia social i de la cultura oberta.

La programació de música en viu s’ha configurat a través d’una convocatòria oberta amb la finalitat d’interpel•lar a projectes que treballen amb la música com a un context cultural obert i participatiu, innovadors quant a les seves formes d’organització i treball i/ o que promouen l’ús de la tecnologia i la cultura de codi obert per facilitar l’accés, la circulació i la remescla.

 

Tota la informació sobre el Festival BAM i Mercè Música aquí

NdP BAM – Cultura Viva

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.