Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ICUB crea una línia de subvencions per fomentar la creació de projectes artístics emergents d’arts escèniques
  • Les companyies d’arts escèniques emergents es podran assegurar recaptar l’import equivalent al 75% de l’ocupació de la sala
  • A més, durant el mes de setembre, estaran obertes altres quatre convocatòries d’ajuts per a entitats del sector cultural de la ciutat de Barcelona
  • Enguany, per primer cop, també es podran acollir sales de cinema a dues línies d’inversions com ja ho fan altres espais culturals

 

L’Institut de Cultura a través de la seva línia de subvencions, obre convocatòria per a un nou ajut adreçat a les companyies d’arts escèniques emergents. L’objectiu principal d’aquesta subvenció, dotada de 260.000€, és facilitar que les noves companyies s’atreveixin a donar el pas per accedir als teatres de la ciutat i alhora afavorir que els teatres siguin receptius als nous projectes.

Les companyies a les quals s’adreça l’ajut han d’haver fet com a mínim un espectacle professional però no han d’haver exhibit més de dos produccions a la ciutat de Barcelona, i rebran una ajuda corresponent a la diferència entre la recaptació de taquilla obtinguda i el 75% de la ocupació possible de la sala.

Per tal d’acollir-se a aquests ajuts, la companyia ha de disposar d’un contracte real amb una sala de teatre de Barcelona amb un aforament màxim de 300 butaques i ha de representar les funcions un mínim de 4 dies i un màxim de 28. A través de la subvenció, l’ICUB li assegura a la companyia els ingressos (segons condicions del contracte) del 75% de l’ocupació sempre que ompli un mínim del 25%.

Un cop realitzada la representació s’abonarà l’import de la diferència entre l’ocupació realment realitzada (sempre que superi el 25%) i el 75% potencial, al preu de l’entrada efectivament cobrat, fins a un màxim de 12.000€ per companyia, sempre i quan les seves despeses d’explotació de l’espectacle siguin superiors.

 

Més ajuts i més ben adaptats al sector de la cultura

Aquesta nova convocatòria se suma a les subvencions específiques que ja es convoquen des de l’ICUB, i que suposen un augment de la inversió en el desenvolupament cultural de la ciutat alhora que treballen amb la finalitat de satisfer les necessitats de les diferents realitats del sector.

En aquesta línia, durant el mes de setembre i octubre -cada convocatòria té unes dates diferents dins d’aquest període-, també estarà oberta la convocatòria per demanar els ajuts sobre l’import equivalent a la quota líquida de l’IBI (dotada amb 500.000 €) i les diferents línies d’inversió per a rehabilitació, inversió i adequació d’equipaments (ateneus, espais culturals independents, cinemes, llibreries i locals de música en viu), als quals es destinaran 1.500.000 €.

 

Noves subvencions al sector del cinema

Per primer cop, tant les subvencions referents a l’IBI com les previstes per la millora d’equipaments, també estaran adreçades als cinemes de la ciutat amb un màxim de 5 sales d’exhibició. D’aquesta manera, amb aquesta normativa l’Institut de Cultura tanca el cercle dels diferents sectors: hi podran accedir els teatres, els ateneus, les sales de música, les llibreries i ara també els cinemes.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.