Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona guanya 6.350 m2 d’espai cultural  
  • Jaume Collboni: “Hem arribat a un acord amb Fira de Barcelona per remodelar el Palau Victòria Eugènia de la Fira de Montjuic, i disposar d’una superfície de 6.000 metres quadrats destinats a usos expositius, en l’esforç més important de la darrera dècada per augmentar espai expositiu temporal a disposició d’equipaments culturals de la ciutat. Volem que el Palau Victòria Eugènia sigui el nostre “Gran Palais”.
  • Constantí Serrallonga: “Estem molt satisfets i creiem que és un dia important perquè podem presentar el resultat del treball conjunt entre l’Ajuntament i Fira de Barcelona per donar nova vida a aquest espai. Gràcies a aquest acord, una part d’un Palau tan emblemàtic acollirà activitats culturals mentre que l’altra es destinarà a esdeveniments firals, sobretot aquells de caire ciutadà”.

 

El Palau Victòria Eugènia, obra de Josep Puig i Cadafalch i construït entre 1918 i 1923 amb vista a la celebració de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, mudarà la pell i es recuperarà per a ús cultural. L’Ajuntament i Fira de Barcelona han arribat a un acord per remodelar aquest espai, que estava cedit per a usos firals fins el 2025. Un acord que permet a la ciutat guanyar una superfície de 6.350 m2 que es destinarà a usos expositius mentre la resta del Palau està previst que mantingui la seva funció firal.

Gràcies a aquesta decisió, el Palau Victòria Eugènia acollirà grans exposicions i permetrà que la ciutat tingui una major presència en els circuits internacionals de grans esdeveniments expositius. Barcelona disposa d’una bona xarxa de museus, però la seva capacitat per combinar les tasques pròpies del seu programa d’activitats i la capacitat per acollir -i opcionalment produir- grans exposicions és limitada. Aquest nou gran espai destinat a exposicions estarà dividit en dues sales, tot i que tindrà la polivalència suficient per acceptar divisions internes que les multipliquin o apleguin.

El mes de setembre, l’Ajuntament i Fira de Barcelona signaran un conveni mitjançant el qual s’establirà la cessió i l’ús compartit dels espais. L’Institut de Cultura transferirà 2’5M€ a la Fira, els quals es destinaran a les obres d’adequació del recinte. La vigència d’aquest conveni serà de 4 anys i es podrà prorrogar 4 anys més.

 

Imatges de la presentació aquí

PavelloVictoriaEugenia_Planta_Colors

PALAU VICTÒRIA EUGÈNIA_4000px

 

Pabelló Victoria Eugènia simulacre

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.