Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Ajuntament de Barcelona deplora la manca de sensibilitat cultural del govern espanyol
  • Jaume Collboni: “Que el TC hagi anul·lat el cànon digital català és un nou error estratègic del govern espanyol envers la cultura. La diferència entre un cinema d’interès cultural i un cinema estrictament comercial depèn de la voluntat d’un Estat d’ajudar-lo econòmicament”
  • “Aquesta decisió és especialment dolorosa per a un sector que està patint injustament el manteniment d’un IVA al 21%”, assegura el Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació
  • “No compartim la intenció política del PP quan porta aquesta llei al TC, ni una sentència que infringeix un dany irreparable a un sector tan fràgil i essencial per a la construcció d’imaginaris col·lectius”, ha assenyalat Collboni

 

Després de conèixer, avui, la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el cànon digital català –la taxa audiovisual que grava les teleoperadores-, el Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha lamentat “la manca de sensibilitat cultural del govern espanyol”. “La diferència entre un cinema d’interès cultural i un cinema estrictament comercial depèn de la voluntat d’un Estat d’ajudar-lo econòmicament”, ha assegurat. I ha afegit: “Més enllà de les consideracions jurídiques, aquesta sentència del TC demostra, una vegada més, l’escassa complicitat del govern espanyol envers la cultura i, en aquest cas, lamentablement, l’audiovisual. Fet que és doblement greu quan aquesta línia de suport és plenament coincident amb les dinàmiques europees de promoció del cinema”.

“Aquesta decisió”, ha assenyalat Collboni, “és especialment dolorosa per a un sector que està patint injustament el manteniment d’un IVA al 21%”.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.