Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Associació de Promotors Musicals Barcelona atorga a l’ICUB el X Premi Backstage

Jaume Collboni: “En el suport a la música en viu, la nostra ha de ser una ciutat en solfa i no fora de compàs”

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha rebut aquesta tarda el X Premi Backstage, que concedeix anualment l’Associació de Promotors Musicals (APM). En aquest cas, l’APM ha decidit premiar l’Institut de Cultura de Barcelona per la seva gestió a favor que bars i restaurants ofereixin concerts, per la línia de subvencions que ha permès l’adequació i insonorització d’espais, i per la trajectòria de suport a la música. “En el suport a la música en viu, la nostra ha de ser una ciutat en solfa i no fora de compàs”, ha afirmat Collboni. El regidor ha recollit el guardó en un acte breu que ha transcorregut en l’escenari que la FNAC ha instal·lat a la plaça de les Glòries en el marc del Dia de la Música.

El maig de 2016, va entrar en vigor una circular de l’Ajuntament de Barcelona que tenia per objectiu “reconèixer el valor cultural i social de la música en viu” i regulava aquesta activitat en bars, restaurants i cafeteries. El consistori anunciava així un pla de treball pel qual aquests establiments obtindrien el permís per organitzar de forma legal música en directe sempre que complissin requisits com garantir l’aïllament del local per a una emissió de 95 decibels, desenvolupar l’activitat amb les portes i finestres tancades i disposar de cartells en l’entrada per avisar del nivell sonor a l’interior, entre uns altres.

Albert Salmerón, president de APM, ha estat l’encarregat de lliurar el premi, després de destacar que “encara que no ho és tot i encara queden reivindicacions pendents, ajudar als espais de música en viu a sobreviure és un pas indispensable per mantenir viva la flama de la música en directe en ciutats com Barcelona”. Amb el lliurament de l’escultura dissenyada per l’artista gallec Telmo Cao, l’ICUB s’ha unit a la cada vegada més llarga llista de personalitats i institucions que han jugat un paper fonamental en l’avanç de la indústria de la música en viu i que han estat guardonades amb el Premi Backstage, com la plataforma juvenil Volem Entrar!, els músics Joan Manuel Serrat i Miguel Ríos i el periodista Diego A. Manrique.

El Premi Backstage, que lliura anualment l’APM, té per finalitat reconèixer la indubtable contribució i dedicació que prestigioses personalitats o institucions han efectuat al món de la música en directe.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.