Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona acollirà la 13 edició del Congrés Internacional de Conservació de Mosaics
  • El congrés internacional se celebra cada 3 anys, i tindrà lloc del 15 al 22 d’octubre a Barcelona
  • Ricard Vinyes: “És un honor per a la ciutat de Barcelona acollir un congrés que te 40 anys; demostra solidesa i continuïtat en l’aprenentatge de la conservació dels mosaics”
  • Per a Roberto Nardi, Barcelona és la millor demostració que “les diferents formes de mosaics sempre han format part de la vida de les ciutats”
  • Amb motiu del Congrés, des del Servei d’Arqueologia s’ha desenvolupat el projecte ‘El Mosaic del Meu Barri’, un espai web per descobrir mosaics a la ciutat, compartir-los i fomentar la seva conservació

 

La 13a edició del Congrés Internacional de Conservació tindrà lloc del 15 al 22 d’octubre al Born CCM, i comptarà en paraules de seu director, Roberto Nardi, “amb la participació de gairebé 300 conferenciants provinents de 35 països diferents: des d’EUA a l’Índia, i des d’Anglaterra al Nord d’Àfrica”.

Per al Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, el fet que tingui lloc a Barcelona, aquest congrés que celebra el seu 40 aniversari “ens omple de satisfacció ja que genera coneixement, expressa l’interès que ha tingut la conservació de mosaics i mostra la tenacitat dels seus organitzadors”.

La International Committee for the Conservation of Mosaics (ICCM) va néixer l’any 1977 a Roma amb la finalitat d’investigar i conscienciar sobre el significat dels mosaics, la necessitat de conservar-los i les tècniques per fer-ho. Segons Nardi, aquestes obres arquitectòniques “han donat estètica, color i missatges a la població, però alhora són extremadament fràgils, ja que cada dia se’n perden per la degradació natural, per ignorància, vandalisme, robatoris o guerres”. En els seus 40 anys de vida, la ICCM ha editat 30 volums, que suposen el 90% de publicacions que existeixen de material tècnic al voltant de la conservació dels mosaics.

 

‘El Mosaic del Meu Barri’

La ciutat de Barcelona ha impulsat a través del Servei d’Arqueologia de l’Institut de Cultura ‘El Mosaic del Meu Barri’, un projecte viu en què la ciutadania pot participar en la creació del banc de mosaics de la ciutat. Per a Vinyes, aquest projecte té un gran valor en la mesura que “fa emergir elements patrimonials alhora que estimula l’afecte de la ciutadania pel patrimoni i pels mosaics”.

 

Més informació aquí

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.