Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘EN RESiDÈNCiA’, comença presentacions públiques i obre la convocatòria per al curs 2017-2018

El projecte EN RESiDÈNCiA, que recentment ha estat guardonat als premis ACCA 2016 (Associació Catalana de Crítics d’Art) amb el premi d’Educació, comença durant aquest mes de maig les presentacions de la vuitena edició, alhora que obre la convocatòria per a la novena edició que tindrà lloc durant el curs 2017-2018.

EN RESiDÈNCiA està impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona juntament amb el Consorci d’Educació, i vincula la creació contemporània i els seus processos amb el context educatiu, tot posant en contacte els artistes amb l’alumnat i el professorat d’un centre educatiu, amb l’objectiu que siguin subjectes actius del procés de creació, compartint totes les fases d’aquest. 

Oberta la convocatòria per als instituts interessats en participar a EN RESiDÈNCiA 2017-2018, fins el 17 de maig

  • En aquesta novena edició s’amplia fins a quinze el nombre de residències a realitzar en centres educatius d’educació secundària.
  • EN RESiDÈNCiA es vincula a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO.
  • El Museu del Disseny, la Central del Circ i l’Antic Teatre s’incorporen de forma estructural al programa.

Des de 2012, els centres educatius participants són seleccionats per mitjà de convocatòria pública dirigida a tots els instituts públics de secundària de la ciutat. Integren la comissió de selecció un membre de la Inspecció Educativa, dues persones designades pel Consorci d’Educació de Barcelona, dues persones designades per l’Institut de Cultura de Barcelona i dues persones designades pel Consell de la Cultura de Barcelona.

Els llenguatges artístics que es contemplen són: les arts visuals i plàstiques, el disseny, la creació en arts escèniques (dramatúrgia, dansa, performance, circ) i la creació musical.

La vinculació del Museu del Disseny, la Central del Circ i l’Antic Teatre a EN RESiDÈNCiA contribuirà a incrementar la diversitat del programa i dels seus equips de mediació.

En sincronia amb la recent designació de Barcelona com a Ciutat de la Literatura UNESCO, i d’acord amb la trajectòria de compromís d’EN RESiDÈNCiA amb la hibridació de llenguatges, es vetllarà per la vinculació d’un mínim de quatre residències amb el context de la creació literària.

Tota la informació i les bases, disponibles aquí

 

Un mes de presentacions públiques a diversos espais culturals i educatius

Entre el 17 de maig i el 16 de juny es presentaran els processos de creació i les obres resultants de les residències realitzades en 11 instituts públics d’educació secundària de Barcelona al llarg de la vuitena edició (2016-2017).

Les presentacions públiques són part del procés de la residència i, a banda de la visibilitat i la comunicació, cerquen el diàleg dels protagonistes (alumnes, creadors i docents) amb la comunitat artística, l’educativa, el veïnat i la ciutadania en general.

En aquesta edició han participat 200 adolescents d’entre 12 i 16 anys, junt amb 22 docents responsables de les residències. Després de vuit edicions seguides, ja s’han desenvolupat 61 residències, a 35 instituts públics de secundària de Barcelona, més de la meitat dels centres.

Les 11 residències han estat comissariades i coordinades per 6 equips de mediació: A Bao A Qu (amb qui s’ideà conjuntament EN RESiDÈNCiA el 2009), Espai 13 – Fundació Joan Miró de Barcelona, Graner – Mercat de les Flors, Heliogàbal, MNAC i Sala Beckett/ Obrador Internacional de Dramatúrgia. Entre altres centres d’art, museus i centres culturals, s’han vinculat a EN RESiDÈNCiA el Centre Cívic Baró de Viver, el Museu Frederic Marès i Tecla Sala.

 

CALENDARI DE PRESENTACIONS*

LaCol EN RESiDÈNCiA a l’Institut Príncep de Girona
Presentació: dimecres 17 de maig, a les 17 h,  al solar veí de l’institut

Pep Duran EN RESiDÈNCiA a l’Institut Jaume Balmes
Presentació: dimarts 23 de maig, a les 18,30 h, al propi institut

La Calòrica EN RESiDÈNCiA a l’Institut Barri Besòs.
Presentació: dimecres 24 de maig, a les 19 h a la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia

Jaume Pitarch EN RESiDÈNCiA a l’Institut Moisès Broggi
Presentació: dijous 25 de maig, a les 18,30 h, a Tecla Sala

Toni Giró EN RESiDÈNCiA a l’Institut Serrat i Bonastre
Presentació: dimarts 30 de maig, a les 19h
Exposició del 30 de maig a l’1 de juny, al Museu Frederic Marès

Víctor Jaenada EN RESiDÈNCiA a l’institut Les Corts
Presentació: dimecres 31 de maig, a les 18 h al MNAC

Ana Garcia-Pineda EN RESiDÈNCiA a l’Institut Doctor Puigvert
Presentació: dimarts 6 de juny, a les 19 h
Exposició del 2 al 14 de juny, al centre Cívic Baró de Viver

Ricard Trigo EN RESiDÈNCiA a l’Institut Milà i Fontanals
Presentació: dimecres 7 de juny, a les 16,30 h al propi Institut

Rodrigo Laviña EN RESiDÈNCiA a l’Institut Montjuïc
Presentació: divendres 9 de juny, a les 11,30 h, al propi institut

Laia Estruch a l’Institut Juan Manuel Zafra
Presentació: divendres 9 de juny, a les 19 h, al propi institut

Toni Mira EN RESiDÈNCiA a l’Institut Comas i Solà
Presentació: divendres 16 de juny, a les 12 h, al Mercat de les Flors, Sala Pina Bausch

 

*Aquest calendari ha estat definit en data de 4 de maig i es pot veure sotmès a alguna variació horària. Es recomana consultar la web http://www.enresidencia.org per disposar de la versió actualitzada.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.