Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Torna la ‘Festa Catalana’, la mostra de cultura popular als carrers de Barcelona

Demà dissabte 6 de maig comença l’edició d’enguany de la Festa Catalana, el petit aplec de cultura popular que es fa a l’avinguda de la Catedral cada dissabte quan arriba el bon temps, i que entre els mesos de maig i novembre aplegarà diverses mostres de cultura popular provinents de tots els àmbits i els barris de la ciutat. Castellers, geganters, esbarts, agrupacions sardanistes… es rellevaran per actuar en cada jornada, en què s’oferirà un combinat de tres espectacles. A més, amb l’objectiu d’apropar la cultura catalana al turisme, les locucions es realitzaran en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

La novetat més destacada de la Festa Catalana d’enguany és l’horari: enlloc de fer-se al capvespre es farà al matí, a les 11.30 h. A banda, també s’hi podran veure canvis en la presentació dels espectacles, que serà teatralitzada i anirà a càrrec d’un capgròs. I entre els àmbits de cultura popular que hi participen, s’estrenen les puntaires, que mentre duri la Festa Catalana oferiran una dotzena de tallers per a aprendre a fer puntes de coixí.

Aquest dissabte 6 de maig a les 11.30 h a la plaça Nova, es podrà veure un espectacle especial protagonitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí. Aquesta agrupació, que és una de les més destacades del país, encetarà aquesta nova temporada, en què, a més d’agrupacions de la ciutat, també n’hi participaran de la resta del país. També, com ja s’ha fet alguna altra vegada, hi haurà jornades especials dedicades a un barri o una temàtica concreta. A més es mantindrà la programació habitual de sardanes que es fan els dissabtes a la tarda i els diumenges al matí a l’avinguda de la Catedral.

Podeu descarregar tota la programació aquí

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.