Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El poeta Pau Vadell i Vallbona guanya els Jocs Florals de Barcelona 2017

En el transcurs de la roda de premsa que s’ha fet avui dimarts 2 de maig, s’ha donat a conèixer el guanyador dels Jocs Florals de Barcelona 2017 que aquest any ha estat Pau Vadell i Vallbona amb el poemari Esquenes vinclades. En aquesta edició s’han presentat un total de 93 poemaris.

Pau Vadell i Vallbona neix a Mallorca el 1984. És poeta, editor d’AdiA Edicions, historiador i gestor cultural. En la vessant poètica ha publicat una dotzena de títols de poesia, molts d’ells guardonats. Els últims Temple (premi Miquel Àngel Riera 2009), Apèndix city (2010), Carnatge (2012), Sang Cremada (Premi Vila de Lloseta 2014), Traït (Premi Senyoriu Ausiàs March 2015), entre d’altres.

Amb Lucia Pietrelli ha traduït La Mel de Tonino Guerra i amb Lucia Pietrelli i Jaume C. Pons Alorda, Blues en Setze. Balada de la ciutat en dol d’Stefano Benni. Amb Joan T. Martínez i Jaume C. Pons Alorda ha publicat El Poder i la fortor (2009).

Participa activament en moviments socials i culturals i fou cofundador del col·lectiu Pèl capell, d’on va emergir l’antologia Pedra Foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans. (2008). Ha recitat la seva obra a festivals i esdeveniments d’Alemanya, Sèrbia, Croàcia, Palestina, Mèxic, Itàlia, on hi té poemes publicats.

Actualment dirigeix AdiA Edicions, coordina les activitats del Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet i és vicepresident de l’AELC a les Illes.

 

Barcelona Poesia 2017 es realitzarà entre els dies 10 i 16 de maig i aplegarà 27 activitats en 12 espais de la ciutat i compta amb més de 50 participants, entre poetes, músics i actors. S’hi sumen també les més de cinquanta activitats off dins el “Més Poesia” organitzades per més de 70 centres de la ciutat, entre entitats, centres cívics, col·lectius i llibreries.

Més informació i fotografies en aquest enllaç

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.