Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Casa de les Lletres de Barcelona, un nou equipament per a la ciutat

– Aquest nou equipament s’emmarca dins la Mesura de Govern del Sector del Llibre que ha presentat aquest matí el tinent d’alcaldia d’Empresa Cultura i Innovació, Jaume Collboni.

– La Mesura vol donar resposta al sector del llibre per aixoplugar i aprofitar les sinèrgies del món editorial i literari de la ciutat

– La Casa de les Lletres de Barcelona, contemplada dins el marc d’aquesta Mesura, es posarà en marxa el 2019

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, presentarà en el Plenari del Consell Municipal del divendres 28 d’abril la Mesura de Govern del Sector del Llibre, una mesura que situa Barcelona Ciutat de la Literatura a l’epicentre del sector i incorpora a la seva gestió els diversos agents que el configu­ren per tal de convertir-lo en l’espai central de les accions públiques i privades que han de permetre afrontar i superar els reptes que té plantejats el món del llibre a Barcelona i Catalunya.

Aquesta mesura de govern –que, segons el tinent d’alcaldia: “vol ser una mesura de ciutat”- , s’ha treballat conjuntament amb tot el conjunt de sectors del llibre, i afronta cinc grans objectius ubicats en l’òrbita del marc competencial municipal:

  • Mantenir i consolidar el lideratge editorial de Barcelona al món
  • Apostar per la projecció internacional de Barcelona com a Ciutat de la Literatura
  • Desenvolupar eines per facilitar que el sector pugui anticipar-se en l’anàlisi, la comprensió i la diagnosi dels canvis que s’hi estan produint
  • Ordenar i racionalitzar el gran nombre d’iniciatives culturals públiques
  • Impulsar el foment de la lectura amb idees renovadores en col·laboració amb les institucions i els organismes educatius

La mesura preveu la posada en marxa La Casa de les Lletres de Barcelona, un edifici públic singular, un espai del sector del llibre a Barcelona que la ciutat ofereix per ser seu de les principals institucions, gremis i associacions del sector. Aquest nou equipament vol posar en valor la fortalesa global del sector a la ciutat i centralitzar-ne les principals accions conjuntes; serà la seu de l’oficina Barcelona Ciutat Literària de la UNESCO i del Consorci de Biblioteques de Barcelona, a més d’afegir-se a la xarxa de fàbriques de creació de la ciutat com a espai de residència de creadors. Segons el tinent d’alcaldia, Jaume Collboni: “La Casa de les Lletres és la conseqüència física d’aquesta mesura de govern”.

La Casa de les Lletres de Barcelona s’ubicarà al carrer Roc Boronat, 99-115, en una de les àrees més consolidades del 22@, ja que està situat al costat d’equipaments en ple funcionament i que, segons el tinent d’alcaldia “estan constituint un dels pols més potents del país pel que fa a indústries creatives, fet que respon a la voluntat de l’Ajuntament donar-los suport”.  

Podeu descarregar imatges en aquest enllaç.

Descarrega el fitxer
Façana_Casa_Lletres
Descarrega el fitxer
NP Projecte Casa de les Lletres
Descarrega el fitxer
MdG Sector Llibre

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.