Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Collboni presideix demà el Pregó de la Lectura al Saló de Cent
  • Enguany estarà protagonitzat per la dramaturga Yasmina Reza i el director teatral Xavier Albertí

 

Demà dijous, 20 d’abril, a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, presidirà el Pregó de la Lectura de Sant Jordi, en què l’escriptora Yasmina Reza conversarà amb Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, sobre el conjunt de la seva obra, l’exercici de la lectura i el paper que les biblioteques han tingut en la seva formació literària.

 

Yasmina Reza (París, 1959), Gran Premi de Teatre de l’Académie Française en reconeixement a la seva carrera com a dramaturga, és autora de l’obra teatral Art, una de les comèdies més representades arreu del món des que es va estrenar el 1994 a la Comédie des Champs-Elysées. També és autora d’altres textos teatrals de gran èxit, com ara Tres versiones de la vida (2000), Una comedia española (2004) o Un dios salvaje (2007), adaptada al cinema per Roman Polanski.

A més, l’autora ha conreat el conte i la novel·la. Amb la seva darrera narració, Babylone (2016), que Anagrama ha publicat en català i castellà el mes de març, ha guanyat el Premi Renaudot, un dels més prestigiosos de les lletres franceses.

En el conjunt de la seva obra, l’autora ha qüestionat els principis que regeixen els nostres dies, com ara les relacions familiars, les ideologies o els cànons de l’art contemporani.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville i Claudio Magris.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.