Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘La Quinzena. Festival Metropolità de Dansa’, serà una realitat el març del 2018
  • A la segona trobada de regidors de Cultura metropolitans celebrada aquest matí al Centre Cultural El Carme de Badalona s’ha posat en dansa el primer fruit de la col·laboració entre els 7 municipis de la primera corona

 

  • A la reunió també s’ha acordat realitzar un cens d’espais de creació metropolitans susceptibles a acollir propostes artístiques i demandes vinculades a les indústries culturals i creatives que interessin als diferents municipis

 

  • Hi han assistit l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i els responsables de cultura de Barcelona (Jaume Collboni), L’Hospitalet de Llobregat (David Quirós), Badalona (Laia Sabater), Santa Coloma de Gramenet (Petra Jiménez), Esplugues de Llobregat (Montserrat Zamora) i Sant Adrià de Besòs (Ruth Soto)

 

Aquest matí s’ha posat en dansa a Badalona una nova proposta artística, La Quinzena. Festival Metropolità de Dansa. Es tracta del primer fruit de la trobada de regidors de cultura metropolitans, que va començar a caminar el passat 30 de novembre a L’Hospitalet de Llobregat i que avui ha tornat a reunir-se al Centre Cultural El Carme. La Quinzena celebrarà la seva primera edició la segona quinzena de març de 2018 i neix amb la voluntat d’esdevenir un espai que, sense perdre l’estructura clàssica de festival, esdevingui estable i atorgui el màxim protagonisme possible a la dansa en un període anual concret. Els seus principals objectius: millorar la percepció social envers la dansa, implicar en la seva programació al conjunt dels equipaments públics (i en la mesura del possible, els privats), esdevenir una activitat cultural hegemònica viscuda intensament pel sector i amb alta implicació dels agents públics. En paraules de Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “una trobada multidisciplinar i que es farà en igualtat entre els diferents ajuntaments”.

La Quinzena comptarà amb una programació internacional i nacional de qualitat, raonablement eclèctica (atès que no pretén especialitzar-se en un determinat estil), amb un interès potencial per a públics amplis i amb la voluntat d’implicar-se en aspectes col·laterals, com conferències, masterclass… També hi haurà producció de continguts nous amb companyies locals, fet que ha de permetre, segons Collboni, “donar una embranzida a una disciplina rica a nivell artístic, però que necessita recolzament públic per arribar a més espectadors”.

En aquesta línia, La Quinzena crearà una programació de dansa de qualitat en escenaris atípics, que impliqui escoles i centres de dansa i que generi diàlegs entre companyies i grups no professionals. “La projecció internacional no és incompatible amb la creació de base que ja té lloc a les nostres ciutats”, ha assegurat Collboni.

De la primera edició de La Quinzena s’encarregarà un equip integrat per representants dels diferents ajuntaments: Cesc Casadesús i Marta Almirall (Barcelona), Josep Lluís Marcé (L’Hospitalet de Llobregat), Ferran Agelet (Badalona) i David Marín (Santa Coloma de Gramanet). La coordinació tècnica i producció executiva recaurà en Pia Mazuela. En una segona edició, La Quinzena nomenarà un director/a mitjançant procediment públic.

Pel que fa al seu finançament, La Quinzena es posa en marxa amb una aportació inicial de 800.000€ a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona. A aquesta xifra s’afegiran les que la resta de municipis puguin aportar.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.