Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona obre un nou Sὀnar a Hong Kong

– Amb motiu de la primera edició del Sonar, l’Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat el programa Barcelona Talks Business and Sonar, que ha reunit aquest matí 30 creadors, dissenyadors, gent del món digital, de les indústries creatives i influencers per explicar el projecte de ciutat i incentivar-los a invertir a Barcelona.

– El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació inaugura la primera edició del festival Sὀnar a Hong Kong durant la visita oficial que està realitzant per estrènyer llaços de cooperació econòmica i cultural entre les dues ciutats

– Collboni: “El Sὀnar és, sense cap mena de dubte, el millor festival de música electrònica del món i s’ha convertit en un autèntic ambaixador d’allò que la nostra ciutat vol ser”

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha presentat aquest matí a Hong Kong la primera edició del festival Sὀnar a la ciutat asiàtica, juntament amb Mike Hill, director del Sὀnar Hong Kong, i Enric Palau, cofundador del festival Sὀnar. Amb motiu d’aquesta primera edició del Sònar, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el programa Barcelona Talks Business and Sonar, una plataforma per a la promoció d’empreses de la ciutat relacionades amb les indústries creatives i la innovació.

Aquest matí s’ha celebrat la primera trobada del Barcelona Talks Business and Sὀnar, amb l’assistència d’una trentena de creadors, dissenyadors, emprenedors digitals, i representants d’indústries creatives, a més de persones de referència del sector cultural i empresarial.

Durant la jornada, Collboni ha remarcat els lligams entre Hong Kong i Barcelona, “en la mesura que les dues ciutats han decidit explicar-se al món en base al disseny, a la creativitat i la cultura. Això és el que les fa ser dues ciutats cosmopolites i obertes”. En aquest sentit, Collboni ha remarcat el paper de Sὀnar com a plataforma per als creadors i empreses creatives de Barcelona en assenyalar que “el Sὀnar és, sense cap mena de dubte, el millor festival de música electrònica del món i s’ha convertit en un autèntic ambaixador d’allò que la nostra ciutat vol ser”.

El festival que ha esdevingut referent internacional de com la creativitat i la tecnologia participen i impulsen la transformació digital de les indústries culturals arriba a Hong Kong en un pas més de la seva expansió internacional. A més, els ciutadans de Hong Kong podran gaudir també del SONAR+D, l’espai de trobada amb tota la indústria que envolta la música electrònica.

La col•laboració entre les ciutats de Barcelona i Hong Kong s’emmarca en un context de relacions estratègiques amb la ciutat asiàtica des que totes dues van signar el conveni de col·laboració de 2012, unes relacions que s’han portat a terme en els darrers anys, i que ara es consoliden i intensifiquen amb les diverses trobades que la delegació del consistori ha mantingut en els darrers dies amb les autoritats i principals empreses tecnològiques de Hong Kong i Shenzen.

Quadre de xifres de relació entre Barcelona i Hong Kong

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.