Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Collboni inaugura la jornada ‘Biblioteca Pública i Cohesió Social’ centrada en la inclusió digital

El proper dilluns dia 20, a les 10 hores, el Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, inaugurarà la jornada Biblioteca Pública i Cohesió Social a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22). Per primer cop, aquesta trobada –que arriba enguany a la setena edició- se centra en el paper que tenen les tecnologies de la informació i la comunicació a l’hora d’assegurar la inclusió social i digital a les biblioteques.

Biblioteca Pública i Cohesió Social compta amb la col·laboració del Goethe Institut, l’Institut Français i el Consolat General dels Estats Units per presentar experiències de biblioteques d’Alemanya, França i els Estats Units. D’altra banda, la col·laboració de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya aporten continguts de les biblioteques més properes.

La jornada, que finalitzarà a les 18.15 h, comptarà amb les ponències dels referents internacionals en inclusió digital i social a les biblioteques Britta Schmedemann (especialista del treball amb grups objectius adults de les biblioteques municipals de Bremen i membre de la comissió de treball bibliotecari intercultural de l’Associació de Biblioteques d’Alemanya), Julien Broquet (mediador digital a la Biblioteca Václav Havel i responsable del fons digitalitzat del barri de la biblioteca del barri La Chapelle a París) i CJ Lynce (director del TechCentral de la Biblioteca Pública de Cleveland). L’acte Biblioteca Pública i Cohesió Social es completa amb la taula rodona Reptes per a una transformació digital inclusiva i la presentació de bones pràctiques locals.

Més informació https://bpcohesiosocial.wordpress.com/

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.