Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les exposicions sobre Alexander Kluge i Copi s’acomiaden de La Virreina Centre de la Imatge aquest diumenge

Demà, dijous 2 de març, a les 19 h Master Class Skype amb Alexander Kluge en motiu de la clausura de ‘Jardins de cooperació’

Més de 18.000 visitants han gaudit de les exposicions de la Virreina Centre de la imatge des de que s’inauguressin el passat mes de novembre

L’exposició ‘Alexander Kluge. Jardins de cooperació’ es culmina amb una activitat aquest dijous 2 de març protagonitzada pel mateix Kluge, que mantindrà un diàleg obert i en directe via Skype, amb els assistents a l’esdeveniment. El diàleg estarà moderat per Àngel Quintana, professor de la Universitat de Girona.

Les dues exposicions, que ja han acollit 18.230 visitants, han engegat la nova etapa de la Virreina Centre de la Imatge, sota la direcció de Valentín Roma, i es podran veure al Palau de la Virreina fins aquest diumenge dia 5 de març (entrada lliure).

“Alexander Kluge. Jardins de Cooperació” és la primera mostra dedicada a Alexander Kluge a l’Estat espanyol i l’única retrospectiva de caràcter museogràfic que revisa el conjunt de la seva obra en l’àmbit internacional. El mateix autor ha dirigit la presentació expositiva i ha aportat un gran nombre de materials inèdits procedents dels seus arxius personals i del fons documental de la seva productora, Kairos-Film. Tots els treballs audiovisuals que s’hi mostren han estat específicament creats per Kluge per a La Virreina Centre de la Imatge.

“Copi. L’hora dels monstres”, constitueix la primera presentació museogràfica de l’obra de Copi (Raúl Damonte Botana, Buenos Aires 1939 – París, 1987) a l’Estat espanyol i la més completa revisió de la seva trajectòria com a dibuixant gràfic realitzada fins a dia d’avui en el context internacional. La mostra consta de 112 dibuixos, 55 dels quals són originals i incorpora una quinzena de fotografies de Jorge Amat fetes a Copi l’any 1978 representant Loretta Strong al Saló Diana de Barcelona. També s’hi pot veure material videogràfic i documental de les seves obres de teatre, així com entrevistes, revistes i diaris on va col·laborar l’artista al llarg de la seva trajectòria.

Més informació a www.barcelona.cat/lavirreina

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.