Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Ajuntament convoca la plaça per cobrir la Direcció d’El Born Centre de Cultura i Memòria
  • Publicades les bases de la convocatòria per la plaça de director de El Born, plaça que es crea per primera vegada des de l’obertura de l’equipament el 2013
  • Es crea una Comissió Assessora, integrada per especialistes en la matèria, que ajudarà la Comissió de Valoració a escollir el nou director

 

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat les bases del concurs públic per cobrir la direcció d’El Born, Centre de Cultura i Memòria, una plaça de nova creació atès que fins ara, i des de l’obertura de l’equipament el 2013, no existia aquesta categoria.

La direcció d’El Born està adscrita a la Direcció de Memòria, Història i Patrimoni de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). La funció del futur director serà gestionar El Born Centre de Cultura i Memòria, mitjançant la generació, promoció i difusió de les activitats culturals multidisciplinars, de les exposicions temporals i permanents i del seu jaciment arqueològic.

Per resoldre el concurs públic, es crea una Comissió de Valoració que estarà integrada per representants de les Gerències de Recursos, Recursos Humans i de l’Institut de Cultura de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona. Per assessorar-los s’ha creat una Comissió Assessora, integrada per especialistes en la matèria, que actuarà en les sessions de la Comissió de Valoració.

Els membres de la Comissió Assessora són els següents:

  • Borja de Riquer, Catedràtic d’Història de la UAB.
  • Margarida Sala, Directora del Museu d’Història de Catalunya.
  • Joaquim Albareda, Catedràtic d’Història Moderna de la UPF
  • Francisco Ferrándiz, Director de Recerques CSIC
  • Stéphane Michonneau, Catedràtic de la Universitat de Lille

Els criteris de valoració tindran en compte l’experiència i els coneixements així com la formació en les matèries relacionades amb el lloc de treball. Serà obligatori presentar un projecte de gestió que desenvolupi una proposta que marqui quins han de ser els objectius principals d’El Born Centre de Cultura i Memòria.

Entre les funcions que s’encomanen al nou director hi ha les de definir, impulsar i gestionar les exposicions i programes del Centre, les activitats culturals i promoure la relació amb la Universitat i la resta de la comunitat educativa. Així mateix haurà de documentar, investigar, catalogar i difondre el patrimoni públic conservat al Centre i garantir la correcta conservació del jaciment arqueològic del Centre i d’aquells elements patrimonials que el constitueixen.

El concurs també demana com a requisit que la proposta de gestió que es presenti contempli establir i mantenir relacions amb entitats i centres, nacionals i internacionals, i investigadors.

El termini per presentar sol·licituds finalitza l’1 de març.

Enllaç a l’Anunci sobre convocatòria i bases específiques

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.