Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Collboni i Carmen Andrés inauguren demà el retaule ‘Fabra i Coats, històries cosides’ i els nous accessos d’aquesta fàbrica de creació  

La Fabra i Coats (Sant Adrià, 20) acull demà dissabte, 11 de febrer, a les 18 hores, l’acte de presentació del retaule Fabra i Coats, històries cosides, una instal·lació gràfica i audiovisual sobre memòries de la fàbrica, que ha estat creada pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), a partir de documents i materials compilats per l’Associació d’Amics de Fabra i Coats.

A l’acte hi assistiran el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés. També comptarà amb la intervenció del director del MUHBA, Joan Roca, el president de l’associació Amics de la Fabra i Coats, Pere Fernàndez, i ex-treballadors i ex-treballadores de la fàbrica.

Durant el transcurs de l’acte es visitaran els nous accessos del Centre d’Art Contemporani de Barcelona, ubicat a la mateixa fàbrica, acompanyats pels arquitectes que han portat a terme el projecte, Manuel Ruisánchez i Francesc Bacardit. A partir de les 18.30h tindrà lloc una actuació musical del cantautor Joan Colomo acompanyada per una xocolatada a l’exterior de l’edifici.

En el transcurs d’un segle d’existència (1903-2004), la Fabra i Coats de Sant Andreu es va convertir en la fàbrica més gran dedicada a la producció de fil. Darrera d’aquesta història d’èxit comercial, aquesta instal·lació mostra la història de les persones, a través de la crònica feta a partir d’imatges i entrevistes amb els seus protagonistes. S’exploren així els llenguatges que actualment regeixen la Fabra i Coats, convertida en seu de la Fàbrica de Creació i del Centre d’Art Contemporani.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.