Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona s’il•lumina i la cultura popular omple els carrers per Santa Eulàlia

Després de l’inici de les festes de Santa Eulàlia amb el tradicional pregó dels Infants, comença la programació de la festa major d’hivern de la ciutat, on es combina la tradició de la cultura popular amb les noves tecnologies i la llum que transformen la ciutat de Barcelona en un espectacle.

Alguns dels moments i espais més destacats són:

La Lali jove: la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona
Dissabte 11 al Moll de la Fusta, de 17 a 20 h, hi haurà activitats per a infants i joves; i a les 20 h començarà ‘El concert de la Lali Jove’, amb les actuacions d’Ice Crime, Radical District, 9Son, Oques Grasses, Tremenda Jauria. Aquest concert està organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona dins el marc de les Festes de Santa Eulàlia.

Des de l’àrea de Feminismes i LGTBI s’ha habilitat –com ja es va fer en el marc de les Festes de la Mercè– un estand per informar sobre què és la violència masclista i atendre possibles agressions físiques i sexuals a dones i persones LGTBI que estarà actiu entre les 20 i les 3.30 h. A banda de l’estand, que serà atès per 1 psicòloga i 1 educadora social, a l’espai de la festa hi haurà dues parelles itinerants d’educadors i treballadors socials. A més, es col·locaran cartells informatius sobre l’estand al costat del lavabo, s’anunciarà per les pantalles i es posaran àudios informatius abans dels concerts. En cas que hi hagi una agressió, s’activarà el protocol municipal previst d’atenció a la víctima i es paralitzaran els concerts.

Cerimònia de col·locació del penó de Santa Eulàlia
Les activitats del diumenge 12 de febrer comencen a les 9.45 h amb la tradicional col·locació del Penó de Santa Eulàlia a la balconada principal de l’Ajuntament, a càrrec de l’Alcaldessa i els regidors i regidores de Barcelona. Acabada la cerimònia, la geganta Laia seguirà ballant per alguns carres de la ciutat.

Les colles castelleres inauguren temporada
Enguany la diada castellera de les festes d’hivern, que tindrà lloc el 12 de febrer a les 11 h, canvia el format; aquesta primera actuació castellera de la temporada es farà a l’antiga: les colles hauran d’aixecar els seus castells tant bon punt els tinguin preparats, i l’actuació es limitarà a cent cinc minuts.

La passejada de les Laies, un dels actes més antics i significats
A partir de les 18.30 h des de la plaça de Sant Josep Oriol, totes les gegantes de Ciutat Vella canvien de nom i passen a dir-se Laia. Després de trobar-se a la plaça, inicien una processó que durarà fins la plaça Sant Jaume.

El més destacat de LLUM BCN
Arriba una nova edició de LLUM BCN, el festival que durant els dies 10, 11 i 12 de febrer omple patis i places de Ciutat Vella amb instal·lacions lumíniques creades per escoles i professionals del disseny.
D’entre les instal·lacions de LLUM BCN, destaquen especialment la instal·lació robòtica Al_Vectors d’Onionlabs al Born CCM, PRAETER Ignis Fatuus de Slidemedia a la Plaça de la Vila de Madrid, Mapping de Jordi Teixidó a la Casa de l’Ardiaca, i el muntatge singular de Mediterrània, llum i ombra del col·lectiu AOAPIX, una reflexió sobre la situació de les víctimes de la immigració al Mar Mediterrani.

Portes obertes i activitats als museus de la ciutat
De l’11 al 14 de febrer els museus de la ciutat també se sumen a la celebració obrint les seves portes a un gran nombre d’exposicions, tallers, conferències, representacions i altres activitats destinades a públics de totes les edats.

 

Més informació: www.barcelona.cat/santaeulalia
Podeu descarregar-vos imatges en aquest enllaç

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.