Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona celebra Santa Eulàlia amb el festival LLUM BCN i una gran mostra de cultura popular

El dies 10, 11 i 12 de febrer, Barcelona celebra la Festa Major d’hivern i fusiona el poder transformador de la llum i les noves tecnologies amb la vitalitat de la cultura popular d’arrel tradicional. Una festa per a tothom que un any més ofereix als seus joves talents l’oportunitat d’experimentar i expressar-se.

Enguany, i per primera vegada, s’ha convidat un artista a crear una il·luminació específica per a l’exposició de gegantes i gegantones que s’ubicarà al pati del Palau de la Virreina durant totes les festes. En aquesta ocasió, l’artista convidat és el director de fotografia i il·luminador teatral Josep Maria Civit.

Per sisè any consecutiu, i en el marc de la festa, Barcelona celebra la sisena edició de LLUM BCN, el festival lumínic urbà que, quan es fa fosc, transforma la fesomia de la ciutat. Artistes de reconegut prestigi il·luminen amb els seus espectacles les façanes monumentals i les places, mentre els alumnes de les escoles d’art, arquitectura, disseny i il·luminació de Barcelona experimenten amb les seves creacions lluminoses, que omplen els patis i racons més íntims i emblemàtics de la nostra ciutat. Els patis transformats i els espectacles es podran visitar seguint tres itineraris senyalitzats amb fanals de tres colors diferents.

El Born Centre de Cultura i Memòria s’incorpora al festival com a punt neuràlgic d’activitat, un espai que enguany dedicarà una atenció especial als més petits, amb activitats pensades per gaudir de la llum amb tota la família.

Entre tota la imatgeria festiva de Barcelona, la gran protagonista d’aquesta celebració és la gegantona Laia en la qual es basa el cartell principal de les festes d’enguany.

 

Podeu descarregar-vos imatges en aquest enllaç.

Descarrega el fitxer
DOSSIER PREMSA SANTA EULÀLIA_LLUM BCN 2017

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.