Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Paco Camarasa s’acomiada de BCNegra

– Jaume Collboni anuncia que l’Ajuntament lliurarà la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al comissari del festival de novel·la negra

Paco Camarasa, comissari de la BCNegra, ha anunciat aquest migdia que aquesta serà la seva darrera edició al capdavant de la trobada de novel·la negra de Barcelona en un emotiu acte que ha tingut lloc al Palau de la Virreina. Camarasa ha explicat que aquesta decisió “s’ha de contextualitzar amb el conjunt de canvis que es viuen a la ciutat, a la indústria del llibre” i amb l’arribada de gent nova, “que pot aportar una relació diferent amb aquesta indústria”. Per aquest motiu, ha afegit, “cal deixar pas a un relleu al capdavant de BCNegra”.

A l’acte d’homenatge, hi han participat els sis regidors de Cultura que han coincidit amb Camarasa. En concret, el tinent d’alcaldia, Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni; els regidors Ferran Mascarell, Carles Martí, Jaume Ciurana i Jaume Asens, i el delegat de Cultura i actual gerent municipal, Jordi Martí.

Durant la seva intervenció, Camarasa ha recordat els inicis del festival i ha agraït a tots a tots aquells que hi han col·laborat durant les dotze edicions, en especial a l’equip de l’Institut de Cultura que, al seu costat, és l’encarregat d’organitzar BCNegra des dels seus inicis.

Jaume Collboni ha destacat el paper de Paco Camarasa per contribuir a “fer de BCNegra un projecte tan sòlid com el que és actualment” i li ha agraït la seva tasca al llarg d’aquests anys. És per aquest motiu que Jaume Collboni ha anunciat que l’Ajuntament lliurarà Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Paco Camarasa per la seva destacada contribució a la ciutat.

Ferran Mascarell, que ha explicat com es va decidir donar continuïtat al festival iniciat l’any 2005 dins el marc de l’Any del Llibre i la Lectura, ha posat en relleu “l’aportació de Camarasa a la ciutat” i ha fet referència al seu paper “per situar el gènere més enllà del biaix que existia entre el que era considerat alta i baixa cultura”. Carles Martí ha subratllat de Paco Camarasa el seu vessant de llibreter dins la seva personalitat i trajectòria i “la seva estima pel llibre, perquè en cada un d’ells hi ha una manera de veure el món”.

Jordi Martí, que ha identificat Camarasa com un personatge més d’aquest tipus de novel·les, ha destacat la seva capacitat “per crear una atmosfera especial i pròpia en cada una de les trobades”. Jaume Ciurana ha destacat de la figura de Paco Camarasa el seu paper de  “prescriptor del gènere” i la seva relació amb la indústria editorial. I Jaume Asens ha posat de relleu la “referència indiscutible que representa actualment aquest certamen per Barcelona, ciutat és en si mateixa un escenari propi d’aquest gènere”.

Tots sis representants de la política cultural de la ciutat dels darrers anys han coincidit  a donar extenses i sinceres mostres d’agraïment cap a Paco Camarasa per la seva destacada aportació cultural i literària a Barcelona, especialment en la consolidació del gènere de la novel·la negra entre el públic lector, a través de la seva tasca al capdavant del festival BCNegra durant tots aquests anys.

Convertida en un referent del gènere policíac, el festival s’ha consolidat al llarg de les dotze edicions i ha contribuït a visualitzar el vincle de la ciutat amb la literatura. Les activitats de BCNegra 2017 van començar el passat dijous 26 de gener i s’allargaran fins al proper dissabte 4 de febrer.

Podeu descarregar materials de premsa en aquest enllaç:

Punts de trobada permanents a les xarxes socials:

www.barcelona.cat/bcnegra
Twitter: @bcnegra
Facebook: bcnegra
Instagram: @barcelonanegra

Descarrega el fitxer
copy@Pep Herrero
Descarrega el fitxer
Imatge acte 2 copy@Pep Herrero

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.