Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
BCNegra 2017 ret homenatge a la figura de Pepe Carvalho amb motiu del 40 aniversari de ‘La soledad del manager’

 

  • La dotzena edició de la trobada de novel·la negra, que tindrà lloc del 26 de gener al 4 de febrerestén la programació per múltiples espais de Barcelona i crea un àmbit permanent del gènere negrocriminal a les xarxes socials per donar continuïtat a la comunitat literària més enllà del festival.

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha presentat aquest matí la trobada literària BCNegra com a “filla de l’Any del Llibre, el 2005, que va impulsar Barcelona com a ciutat literària i va portar el 2015 la designació de Ciutat de la Literatura de la Unesco; i tot això és resultat de la potent indústria editorial de la ciutat, i també per ser bressol inesgotable d’autors, llibreters i públics”.

El comissari de BCNegra, Paco Camarasa,  ha fet un repàs de l’extensa programació del festival, destacant el primer acte públic a Catalunya de Dennis Lehane, guanyador del Premi Pepe Carvalho d’enguany, que serà el divendres 3 de febrer a la sala Barts amb Una mirada crítica a la societat nord-americana.

El lliurament del VIII Premi Crims de Tinta, el dijous 26 de gener, marca la inauguració de BCNegra, que distingirà, el dijous 2 de febrer, el nord-americà Dennis Lehane amb el Premi Premi Pepe Carvalho. Destaquen els homenatges a la Semana Negra de Gijón –divendres 3 de febrer a la sala Barts-, i a Manuel Vázquez Montalbán i Pepe Carvalho en el 40è aniversari de la publicació de La soledad del manager, la primera obra on apareix el detectiu com a protagonista.

La present edició ofereix un ampli programa d’activitats que es multiplica per diferents equipaments (centres cívics, biblioteques, i d’altres espais culturals i universitaris), així com els punts de venda de llibres al Conservatori del Liceu, l’Ateneu Barcelonès i la Sala Barts, coincidint amb les activitats.

L’enfrontament entre el bé i el mal; el joc permanent entre realitat i ficció; les virtuts i els defectes de les societats; els foscos mecanismes que es fan servir a la política; les condemnes sense cadàvers…. de tot això i molts més temes se’n parlarà a BCNegra 17, que comptarà amb la presència de grans escriptors cultivadors d’aquest gènere, com ara: Dennis Lehane, Arnaldur Indridason, John Connolly, Sophie Hannah, Gilly Macmillan; Ernesto Mallo; Javier Abasolo, Dolores Redondo, Carlos Zanón, Toni Hill, Andreu Martín, Oliver Norak, Santo Piazzense, Lorenzo Silva, Sergio Vila-Sanjuán i José Sanclemente, entre d’altres.

Pel que fa als autors en català, a BCNegra podrem gaudir d’Empar Fernández, Anna Maria Vilallonga, Lluís Llort, Sebastià Bennasar, Albert Figueras, Josep Camps, Jordi Ledesma, José Luis Muñoz, Francesc Xavier Álvarez Llaberia, Montse Sanjuán, Jordi Tiñena, Salvador Balcells, Rafa Melero i Ramona Solé.

Des dels seus inicis, BCNegra ha amplificat les veus emergents que contribueixen a assegurar el gènere, així doncs és important recordar aquestes noves propostes: en català trobarem a Núria Cadenes, Rafael Vallbona i Silvestre Vilaplanacom; i pel que fa al castellà, Raquel Gámez, Eduardo Hojman, Luis Roso i Javier Sagastiberri.

L’Institut de Cultura de Barcelona dóna el tret de sortida a un dels festivals més importants del gènere negrocriminal gràcies a la implicació d’escriptors, editors, llibreters i lectors. El gènere, marginat durant dècades, viu actualment un dels millors moments, amb el reconeixement de públic i crítica i l’augment constant dels lectors.

 

El material de premsa el trobareu a:

https://eicub.net/?grup=BCNegra2017

 

Punts de trobada permanents a les xarxes socials:

www.barcelona.cat/bcnegra

Twitter: @bcnegra

Facebook: bcnegra

Instagram: @barcelonanegra

#BCNegra17

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.