Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona invertirà 1’4 milions per potenciar el sector audiovisual
  • L’Ajuntament ha presentat avui la mesura de Govern “Proposta de Política Audiovisual de l’Ajuntament”, que implementarà l’ICUB i preveu destinar 1,4 milions d’euros a potenciar la Barcelona Film Commission, donar suport a l’actualització dels equipaments i relligar l’audiovisual amb la innovació
  • El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha destacat que “Barcelona és un espai de referència de la indústria audiovisual” i ha anunciat que vol posar en valor la ciutat com a escenari audiovisual

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha presentat aquest matí la mesura de Govern “Proposta de Política Audiovisual de l’Ajuntament de Barcelona” que s’implementarà des de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), i preveu la inversió d’1’4 milions d’euros per potenciar aquest sector, posar en valor la producció a la ciutat, i relligar l’audiovisual amb la innovació. A l’acte han assistit diferents representants de les associacions del sector.

Collboni ha explicat que amb aquesta mesura “inaugurem una política audiovisual municipal que reforça les línies preexistents” d’un dels sectors culturals més madurs de la ciutat. El document és, en paraules de Jaume Collboni, “una mesura estratègica que posa en valor Barcelona com a escenari identificatiu del sector audiovisual”.

La mesura analitza la situació del sector i planteja l’actuació sis grans àrees:

  • Potenciar la Barcelona Film Commission, l’oficina de gestió dels rodatges a la ciutat, amb mesures com la creació d’una finestreta única que faciliti els tràmits o l’ampliació del catàleg de localitzacions.
  • Coordinar de la xarxa de festivals del sector que tenen lloc a Barcelona.
  • Crear un mercat bianual de drets audiovisuals, interconnectat amb el sector editorial i especialment amb el món del còmic.
  • Impulsar la difusió social de la producció audiovisual barcelonina i catalana, tot comptant amb la complicitat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb mesures com la convocatòria d’ajuts per a la millora de les infraestructures.
  • Articular un conveni específic entre BTV i l’ICUB per tal d’incrementar la difusió de la producció audiovisual.
  • Desenvolupar noves línies d’actuació d’innovació, en l’àmbit de les aplicacions tecnològiques i el món digital.

Finalment, es crearà una taula de l’audiovisual amb representants del sector, que farà un seguiment de totes aquestes mesures.

Podeu descarregar el document i les imatges de la presentació en aquest enllaç

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.