Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Collboni: “Les sentències judicials s’acaten i es compleixen, no es maregen”

– Nou intent dilatori de las filles de Julio Muñoz Ramonet per no complir amb les tres sentències del Tribunal Suprem que les obliguen a retornar el llegat del seu pare al seu legítim propietari, la Fundació que porta el seu nom.

– “Que a ningú no se li passi pel cap pensar que les obres que són de titularitat de la Fundació Julio Muñoz Ramonet, sota el Patronat de la ciutat, no acabin a Barcelona”, assegura el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació.

– Davant aquest nou capítol dilatori que força la família, el regidor afirma estar convençut “que l’Estat no entrarà en aquest joc pervers que l’únic que faria seria deslegitimar  la funció del MNAC com a museu nacional”.

Tres sentències judicials del Tribunal Suprem després –la darrera, del març de 2012- donant la raó a l’Ajuntament de Barcelona, les filles de l’industrial Julio Muñoz Ramonet segueixen posant sobre la taula mesures dilatòries per no complir amb la justícia i retornar el llegat del seu pare al seu legítim propietari, la Fundació Julio Muñoz Ramonet. La darrera, que publica avui El País, planteja la possibilitat que dos dels quadres que són de titularitat municipal –L’anunciació, d’El Greco, i L’aparició de la verge del Pilar, de Goya- acabin al Museu del Prado en comptes de tornar a Barcelona, com així s’estableix a les sentències.

“Ras i curt: les sentències judicials s’acaten i es compleixen, no es maregen”, assegura Collboni. “Que a ningú no se li passi pel cap pensar que les obres que són de titularitat de la Fundació Julio Muñoz Ramonet sota el Patronat de la ciutat no acabin a Barcelona”, ha dit. Davant aquest nou capítol dilatori que força la família, el regidor afirma estar convençut “que l’Estat no entrarà en aquest joc pervers que l’únic que faria seria deslegitimar  la funció del MNAC [centre que ha d’acollir les obres d’art incloses al llegat] com a museu nacional”.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.