Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Ajuntament compra per 1’3M€ el Teatre Tantarantana i preserva el projecte cultural per a la ciutat
  • Jaume Collboni: “Salvem un espai de creació que forma part de la cultura de Barcelona, i l’incorporem al projecte de Fàbriques de Creació”.
  • Pin: “El Tantarantana és una eina imprescindible de cohesió social arrelada al barri amb un treball de qualitat amb la xarxa comunitària d’El Raval”

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, han anunciat aquest matí l’adquisició per part de l’Ajuntament de Barcelona de l’edifici que allotja el Teatre Tantarantana, al carrer de les Flors número 22 del barri d’El Raval. L’immoble, de planta baixa i dos nivells, té llicència d’activitats i ha estat comprat per 1,3 milions d’euros. L’operació es produeix després que  els propietaris el posessin a la venda, operació que feia perillar la continuïtat del projecte escènic del Teatre Tantarantana, fundat el 1992.

El Tantarantana continuarà amb la programació prevista per aquesta temporada mentre des de l’Institut de Cultura es prepara el concurs que haurà d’adjudicar la gestió futura de l’equipament, a partir de la temporada 2017-2018. El teatre s’incorporarà a la xarxa de Fàbriques de Creació, sumant-hi així 11 espais,  amb un projecte “centrat en donar suport a les companyies teatrals emergents i en la creació de nous públics”, segons ha explicat Collboni.

Collboni i Pin han coincidint en senyalar que la compra del teatre és “el reconeixement de la ciutat a la feina imprescindible del Tantarantana”, com a espai de creació i suport a les companyies teatrals emergents –per a Collboni-, i amb arrelament al territori i coordinadament amb les entitats que treballen per la cohesió social al barri –per a Pin.

El Teatre Tantarantana es suma així a la nòmina d’espais escènics de titularitat municipal: Barts, Graner (dins de Fàbriques de Creació), La Caldera Les Corts (dins de Fàbriques de Creació), La Seca (ubicat a El Raval i també dins el projecte de Fàbriques de Creació), Mercat de les Flors, Teatre Arnau (en marxa el procés participatiu per decidir l’ús futur), Sala Beckett / Obrador (dins de Fàbriques de Creació) i SAT!.

Actualment el Teatre Tantarantana disposa de dos espais d’exhibició: Baixos 22 és la sala principal amb capacitat per a 107 persones i Àtic 22 ofereix un espai alternatiu a la segona planta per a la residència de companyies i l’exhibició d’espectacles. La passada temporada el teatre va convocar 28.140 espectadors a les 537 funcions a càrrec de 85 companyies i col·lectius artístics en una programació que combina els espectacles infantils per a escoles i públic familiar amb l’oferta per a adults que inclou les propostes d’El Cicló-residència artística- i el projecte intergeneracional de creació escènica PI(E)CE.

 

Web del teatre http://www.tantarantana.com/index.php/ca/

Imatges i continguts de premsa en aquest enllaç

Vídeo de la presentació en aquest enllaç

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.