Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona destina 368.905€ per subvencionar la rehabilitació i inversions en equipament en locals de música en viu

– Resolta la convocatòria de subvencions per a inversions en establiments de música en viu 2016, mesura que s’inscriu en el Pla per la música a Barcelona que s’està realitzant des de l’ICUB en coordinació amb altres àrees i districtes de la ciutat

– “Barcelona dóna un pas més per normalitzar la presència de la música en viu a la ciutat”, assegura el Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni

– Gràcies al nou marc que deriva de la circular i del recolzament municipal mitjançant aquesta subvenció, 10 locals de la ciutat podran dur a terme millores que els permetin oferir música en directe amplificada

– El conjunt de mesures per la música en viu ha estat la proposta de cultura més votada en el procés participatiu del PAM (Decidim Barcelona)

Resolta la convocatòria de subvencions per a inversions en establiments de música en viu 2016 amb la qual es pretén donar suport a aquells locals oberts al públic a Barcelona i que requereixen reformes de rehabilitació i/o inversions en equipament. En concret, l’objecte d’aquesta convocatòria ha estat la concessió de subvencions per a la realització d’estudis d’impacte acústic, la instal·lació de limitadors-enregistradors de nivells sonors, obres de rehabilitació i la dotació d’equipament tècnic. Una subvenció que podien demanar els locals que complissin alguna d’aquestes condicions: disposar o estar en tràmit d’obtenir una llicència que els permetés realitzar música en viu o tenir previst realitzar un estudi d’impacte acústic per conèixer els requeriments necessaris per obtenir-la.

L’import total destinat per a aquesta convocatòria era de 400.000€, amb un topall màxim de subvenció per sol·licitud de 50.000 €, dels quals finalment se n’han atorgat 368.905 € atès que no totes les sol·licituds presentades complien els requisits. A aquesta convocatòria s’hi han presentat un total de 19 sol·licituds i se n’han aprovat 18. Els percentatges subvencionables ho han estat per poder fer estudis d’impacte acústic i instal·lació de limitadors; inversions relatives a obres de millora, seguretat, insonorització, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, i per dotació d’equipament tècnic.

El Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha assegurat avui que “Barcelona dóna un pas més per normalitzar la presència de la música en viu a la ciutat”. “Treballem”, ha recordat, “per normalitzar els permisos per a activitats estables i puntuals als locals de música en viu, per impulsar millores infraestructurals per tal de fer possibles aquestes activitats, per normalitzar la música al carrer i per aconseguir un pacte ciutadà al voltant del fet musical”.

De les 18 sol·licituds aprovades, 10 ho han estat gràcies al nou marc normatiu que deriva de l’aprovació de la circular municipal amb la qual es pretenia obrir, legalitzar i regular l’activitat de música en directe amplificada a bars, cafeteries i restaurants garantint alhora el dret al descans dels veïns i veïnes. Un permís sotmès al compliment de les normatives relatives a seguretat i aïllament acústic.

Un dels principals actius d’aquests espais és justament l’element físic, la disponibilitat d’un lloc on es desenvolupen els processos creatius i l’exhibició artística. Un actiu, però, que és, al mateix temps, un dels seus principals dèficits, donada l’envergadura del seu cost de manteniment. Són aquestes dificultats les que aquesta convocatòria vol ajudar a pal·liar. És voluntat de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) en aquest context donar suport als espais de música en viu amb tres objectius prioritaris:

Potenciar la normalització i proliferació d’espais culturals de proximitat que donen suport a la música en viu de petit format, afavorint espais de participació cultural arreu del territori fent evident el paper essencial de la música com a element d’identitat, mitjà d’expressió i d’integració social junt amb el seu valor econòmic.

Promoure la necessària millora i modernització de les sales privades de música en viu, per tal de poder conciliar la seva activitat amb el descans dels veïns, millorar l’assistència de públic i, per tant, incidir directament en la capitalització del sector.

Cooperar en l’adequació d’aquests espais a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i seguretat.

Aquesta modificació va suposar un reconeixement per a un seguit d’espais que fins ara, no disposant de llicència específica de bar musical, sala de concerts o sala de ball/ discoteca, no podien desenvolupar legalment aquest tipus d’activitats. La convocatòria d’aquesta subvenció busca facilitar l’adequació tècnica al nou marc normatiu. L’ICUB, junt amb altres àrees de govern, continua treballant per afavorir la música en directe a Barcelona mitjançant taules de treball transversals que aportin desenvolupament i eficàcia a les mesures adoptades. Alhora, estableix un marc de diàleg continu amb el sector musical per tal de considerar les seves aportacions en la configuració d’un nou ecosistema cultural que potenciï la música en directe a la ciutat de Barcelona.

Els locals que han rebut subvenció han estat Trencalòs, Sidecar, La [2] de Apolo, Nota 79, Jazzsí Club Taller de Músics, Associació Cultural Freedonia, Sala Razzmatazz, Sala Jamboree i Tarantos, 23 Robadors, Invisible Café-Concert, Almodobar, Almo2Bar, Sinestesia, Restaurante Divine, Heliogàbal, Begood, Paddock i Laboratorio.

 

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.