Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La plaça de Catalunya es transforma per Nadal en ‘Un espai per somiar’
  •  La plaça de Catalunya serà un espai de participació vinculat a les festes de Nadal, amb espectacles i activitats esportives per a totes les edats, activitats d’arts urbanes per als joves o altres de jocs i animació per als més petits i petites.

 

  • A partir del 2 de gener será l’escenari on els patges reials recolliran cartes per als Reis Mags.

 

Del 17 de desembre al 4 de gener, la plaça de Catalunya esdevé un espai de participació vinculat a les festes de Nadal, sota el nom d’Un espai per somiar! Hi haurà espectacles i activitats esportives per totes les edats, activitats d’arts urbanes per als joves o altres de jocs i animació per als més petits i petites.

El segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat la proposta d’enguany a la plaça de Catalunya, on “per primer cop totes les activitats de Nadal tenen fil conductor i les presideix la ballarina, que és l’ambaixadora de la cultura al carrer a la ciutat de Barcelona, que també tancarà la cavalcada”. Collboni ha remarcat que “són activitats per tothom però sobretot per a les nenes i nens de la ciutat,  que són els autèntics protagonistes”. “L’objectiu és que hi passi tanta o més gent que l’any passat, que  van ser 140.000 persones, i que la cultura i el Nadal estiguin vinculats a la ciutat”, ha afegit Collboni, que ha recordat que enguany es recolliran els somnis culturals de la ciutadania” en un sondeig democràtic de què esperen els nens i nenes de la cultura a la ciutat”.

La plaça tindrà com a protagonista la ballarina mecànica de grans dimensions, un personatge evocador del món del somni, que enguany serà una icona dels actes de Nadal.

La gran ballarina presideix la plaça dividida en cinc àmbits amb activitats lúdiques i culturals:

  • La Gran Bola de Nadal
  • La Caseta dels Somnis
  • La Fira de Consum Responsable
  • La Tribuna de les persones
  • Patges Reials

 

La ballarina obre i tanca el teló a la plaça

Cada dia, la gran ballarina sortirà de la seva capsa per marcar que comencen les activitats, i al vespre s’hi tornarà a tancar, quan acabi la programació lúdica, cultural i esportiva de l’àgora barcelonina.

La ballarina sortirà acompanyada de música i d’una invitació poètica a somiar i a sumar somnis entre tots els i les assistents.

Un espai per somniar

Al voltant de la ballarina, se situaran els Atrapasomnis il·luminats, que convidaran a petits i grans a escriure el seu somni i penjar-lo. Aquestes figures es belluguen i ens fan veure la capacitat que tenen els somnis de canviar el món.

L’any passat, es van recollir un total de 33.000 desitjos a la plaça (al bosc dels desigs).

També hi haurà una recollida de somnis de cultura, on els ciutadans podran expressar els seus somnis culturals, a través d’una bústia situada al costat dels Atrapasomnis o digitalment a través de Twitter amb l’etiqueta #SomnisCulturals.

La Gran Bola de Nadal

Aquest Nadal a la plaça de Catalunya es podrà fer realitat el somni de molts de trobar-se dins d’una bola de neu. La gran bola de neu de Nadal, amb la seva nevada, permetrà als visitants viure l’experiència d’estar dins d’una d’aquestes boles que ens fan somiar.

La Caseta dels Somnis

Una casa vella de fusta amaga dins un misteri visible solament per als afortunats que aconsegueixin entrar-hi. El públic serà rebut per uns personatges silenciosos i curiosos que els convidaran a entrar a la seva llar, que està a 6ºC de temperatura, i on els assistents podran deixar escrits els seus somnis dins de les milers de caixetes que hi ha dins la casa. Els seus personatges s’encarregaran de conservar-los, i potser fins i tot, ensenyaran alguns dels somnis d’altres persones que hi ha conservats.

El jardí musical

Instruments de grans dimensions formen un espai per a nens i nenes i gent adulta ple de poesia i de música. Un jardí musical ple de sorpreses per a tots els públics i construït a força de sons i d’harmonia. Una exposició festiva que ens descobrirà un univers fantàstic i grandiós on tot és música i harmonia.

Nova coreografia nadalenca a les fonts bessones

Al capvespre les dues fonts bessones de la plaça s’il·luminaran i ballaran al so de la música, amb un espectacle musical per a l’ocasió.

Activitats lúdiques i espectacles especials a la plaça

Una segona part de la programació de la plaça Catalunya estarà formada per un conjunt d’activitats temàtiques que variaran segons el dia:

17 i 18 de desembre, esport

Circuits de bicicletes amb pedals i sense, trikes, bicitren, bicicletes de trial… diferents modalitats perquè petits i grans puguin gaudir d’aquest esport i fer un tast de les diferents modalitats.

La part més espectacular anirà a càrrec d’esportistes amb exhibicions de salts i acrobàcies sobre rodes.

23 i 24 de desembre, activitats per a joves

Les activitats per a joves proposen participar ballant danses urbanes, en una instal·lació de graffiti sobre caixes de cartró, o preparar una actuació conjunta amb ballarins de caràcter urbà multidisciplinar.

2, 3 i 4 de gener, fàbrica de robots

Un robot, una nau i una fàbrica seran durant tres dies els companys dels més petits de la plaça. Unes peces amb les quals els visitants podran interactuar: un robot a qui se li podran canviar els llums i el so; una nau amb una plataforma que s’eleva quan els visitants hi interactuen i apareix un marcià; una fàbrica amb diferents zones de joc, amb caps de robot, pinces per agafar objectes, eines gegants que es mouen.

A partir del 2 de gener, els patges reials recolliran cartes a la plaça

Els últims dies d’activitat estaran dedicats als més menuts, amb l’arribada dels carters reials.

Del 2 al 4 de gener, la Patge Estel i el Patge Omarpatges dels Reis Mags d’Orient, rebran els nens i les nenes que els vulguin fer arribar personalment les seves cartes.​

Imatges i materials de premsa en aquest enllaç

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.