Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El MUHBA Oliva Artés presenta l’exposició ‘Patrimoni industrial de Flandes (1975-2015)’

Demà dimecres, 14 de desembre a les 19h, al MUHBA Oliva Artés, (c/ d’Espronceda, 142-146) tindrà lloc la presentació de l’exposició Patrimoni industrial de Flandes (1975-2015).

La presentació anirà a càrrec director del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), Joan Roca, el president de l’Associació Flamenca d’Arqueologia Industrial (VVIA) i secretari general d’E-FAITH, Adriaan Linters, i la vicepresidenta de l’Associació del Museu de la Ciència, de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial (AMCTAIC) i presidenta d’E-FAITH, Assumpció Feliu.

L’arqueologia industrial s’aferma a Flandes durant la dècada de 1970. A partir del 1975, amb l’Any Europeu del Patrimoni Arquitectònic i la nova llei flamenca de conservació i protecció dels monuments i paisatges urbans, es produeix un salt en la preservació del seu llegat fabril. Apareixen grups de voluntaris, es fan campanyes i el 1978 neix la Vlaamse Vereniging voor Industriële Arqueologie vzw VVIA (Associació Flamenca d’Arqueologia Industrial). Els plafons que formen l’exposició mostren els resultats aconseguits.

L’organització i producció d’aquesta exposició ha estat a càrrec de l’Associació Flamenca d’Arqueologia Industrial (VVIA), del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i de l’Agència del Patrimoni Immobiliari de Flandes (ONROEREND ERFGOED) i ha comptat amb el suport de l’Associació del Museu de la Ciència, de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial (AMCTAIC).

Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.