Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Collboni: “En la construcció d’una identitat metropolitana la cultura és fonamental”
  •  El Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet ha acollit aquest matí, impulsada pel tinent d’Alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, una primera trobada de regidors de cultura de la primera corona metropolitana qualificada “d’històrica”.
  • Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs han compartit la voluntat de col·laborar en la creació d’un espai cultural comú, solidari i interrelacionat.
  • La primera concreció d’aquesta voluntat serà un festival de dansa internacional l’any 2017 que neix, en paraules del regidor barceloní, “amb voluntat metropolitana”.

 

El Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat ha acollit aquest matí -impulsada pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de Barcelona, Jaume Collboni- la primera trobada de regidors de cultura de la primera corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Hi han estat presents, com amfitriona, l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i els regidors Jaume Collboni (Barcelona), David Quirós (L’Hospitalet de Llobregat), Laia Sabater (Badalona), Petra Jiménez (Santa Coloma de Gramenet), Rocío García (Cornellà de Llobregat), Montse Zamora (Esplugues de Llobregat) i Juan Carlos Ramos (Sant Adrià de Besòs). Tots han coincidit en la necessitat de teixir complicitats en l’àmbit cultural perquè, entre d’altres coses, com ha subratllat Collboni, “la cultura és fonamental en la construcció d’una identitat metropolitana”.

Barcelona ha posat sobre la taula un primer projecte: el futur festival de dansa. Un projecte, ha explicat el regidor de Barcelona, que visualitza “la necessitat de compartir cultura amb els municipis que delimiten amb Barcelona, amb una base concreta que ofereixi continguts culturals de qualitat als 2,8 milions de persones que viuen a l’Àrea Metropolitana”.

Collboni també ha expressat la voluntat que la mirada metropolitana impregni tota la cultura, i ha posat l’exemple de les fàbriques de creació “que ja tenen aquesta mirada més àmplia i acullen creadors de diferents procedències”.

La intenció és ampliar progressivament aquest primer grup de municipis amb la incorporació d’altres poblacions metropolitanes. “Per alguna banda havíem de començar i aquest és el primer pas”, ha explicat el tinent d’alcaldia. La propera reunió serà a finals de gener a Badalona.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.