Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El llibre ‘Drets, conflictes i justícia’ tanca la col•lecció de La ciutat del Born. Barcelona del 1700
  • El Born CCM acull la presentació d’aquest títol, que analitza l’àmbit del dret i la justícia a la societat de començaments del segle XVIII

Aquest dimarts 29 de novembre, a les 19 hores, a la Sala Moragues del Born CCM es presenta el dotzè volum de la col·lecció La ciutat del Born. Barcelona 1700. A l’acte intervindran Ricard Vinyes, comissionat de Programes de Memòria, i Josep Capdeferro, coordinador del llibre.

El volum és obra de Tomàs de Montagut Estragués, Eva Serra i Puig, Josep M. Torras i Ribé, Josep Capdeferro i Pla, Jaume Ribalta i Haro, i Miquel Àngel Martínez Rodríguez, sota la direcció d’Albert Garcia Espuche. Fa una aproximació a les normes que regulaven el poder i la vida quotidiana dels barcelonins; als progressos en drets civils i polítics a la Catalunya del principi del segle xviii; a les diferents vies d’administració de justícia que coexistien a la ciutat; a un tipus concret de processos i de reclusions que podien patir dones acusades d’adulteri, i, finalment, a l’alta justícia de la Reial Audiència i als seus agents.

És l’última aportació d’una col·lecció que ha tingut per objectiu analitzar en profunditat el període que oscil·la entre el segle xvi i principis del xviii de la història de Barcelona, molt menystingut per la historiografia. Mai una societat moderna, com la barcelonina de l’entorn de 1700, havia pogut ser coneguda amb el detall que aquesta col·lecció ens ha proporcionat. Aquest fet posiciona la col·lecció en un cas de singularitat historiogràfica de la qual no se’n coneixen paral·lels i esdevé un referent per a d’altres ciutats que vulguin conèixer el seu passat posant en relació la macrohistòria amb la microhistòria.

 

www.elbornculturaimemoria.barcelona.cat
premsaelbornccm@bcn.cat / Tf.: 93 256 68 56

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.