Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Ada Colau presenta el projecte commemoratiu “en moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016”

Dilluns 28 de novembre, a les 19 hores, (Sala Moragues, El Born Centre de Cultura i Memòria, Pl. Comercial, 12), l’alcaldessa, Ada Colau, participa a la presentació del projecte commemoratiu “en moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016”.

L’acte comptarà amb la presència del primer tinent d’alcaldia, Gerado Pisarello, el  comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes; la regidora de Feminismes, Laura Pérez; Anna Batllebó, presidenta de la Fundació Olof Palme; Cristina Borderias, catedràtica d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i comissaria de l’exposició; Mireia Bofill, activista femenina i membre de Ca La Dona; Marilen Barceló i Eulàlia Vintró.

“en moviment [s]. dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016” és un programa que es desenvoluparà de gener a juliol del 2017 als deu districtes de la ciutat per commemorar els 40 anys de les I Jornades Catalanes de la Dona. Aquest esdeveniment va marcar un abans i un després en la vida de les dones i l’esdevenir de la ciutat. Moltes qüestions fins aleshores reservades a l’àmbit personal van transcendir a l’esfera pública i política, i van donar peu a algunes de les campanyes i mobilitzacions més importants dels anys següents.

El programa, impulsat pel Comissionat de Programes de Memòria amb la col·laboració dels districtes i comissariat per Cristina Borderías, inclou una petita exposició itinerant i un cicle de taules rodones i cinefòrums oberts a tothom. L’objectiu és recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per la millora de la vida als barris de la ciutat i per la construcció de relacions socials més democràtiques i equitatives.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.