Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La sostenibilitat urbana, motor de la primera jornada Disseny per viure

 

  • La trobada, comissariada per Òscar Guayabero, tindrà lloc a l’auditori del Museu del Disseny el proper divendres, 25 de novembre.

Només una dada: el 54% de la població mundial ja resideix en àrees urbanes i la previsió pel 2050 és que aquest percentatge creixi fins el 66% amb un augment de 2.500 milions de persones més. Aquest context fa que qualsevol iniciativa que vulgui tenir una incidència real en la població mundial ha de ser pensada per aquests entorns massificats. Explorar les possibilitats de reduir l’empremta ecològica i millorar la qualitat mediambiental és, en aquest sentit, del tot prioritari. Per visualitzar el conjunt d’iniciatives que contemplen el disseny social i la sostenibilitat, aquí i arreu del món, el Museu del Disseny ha programat el proper 25 de novembre la jornada Disseny per viure.

Comissariada per Òscar Guayabero, la trobada s’obrirà amb la conferència Ciutats cosmopolites resilients. Disseny per enriquir els ecosistemes urbans, a càrrec de l’arquitecte Ezio Manzini, fundador de la xarxa internacional DESIS (Disseny per a la Innovació Social cap a la Sostenibilitat). Posteriorment, tindrà lloc la presentació de projectes innovadors de disseny social: aplicacions mòbils i eines per millorar la mobilitat, construccions reciclables i col·laboratives, investigacions acadèmiques, els bens comuns i la cultura maker, entre d’altres propostes.

Una taula rodona proposarà un debat sobre diferents projectes urbans amb el títol Sostenibilitat Urbana: de les Superilles a l’ecodisseny. El col·lectiu Makea tu vida proposarà un taller de reutilització de materials i codi obert, i finalment, tancarà la jornada la sessió número 27 del PechaKucha Barcelona, una trobada interdisciplinària on els ponents exposen idees i projectes en un format ràpid de poc més de sis minuts. Aquesta edició del PechaKucha es dedica a la sostenibilitat urbana.

La jornada donarà continuïtat al debat i la reflexió iniciades a partir de l’exposició temporal Disseny per viure. 99 projectes per al món real, que el Museu del Disseny va presentar el 2015. En properes edicions les jornades de Disseny per viure tractaran temes transversals al disseny social com són l’educació o l’accessibilitat.

Totes les activitats són gratuïtes excepte PechaKucha Barcelona, que té un cost de 7€.

+INFO
Imatges per descàrrega
http://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny
premsa.museudeldisseny@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.