Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició “Dones silenciades. El llegat de Sor Eulàlia Anzizu (1868-1916) al Monestir de Pedralbes”

El dilluns 21 de novembre, a les 12.00 hores, a la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9) tindrà lloc la roda de premsa de l’exposició “Dones silenciades. El llegat de Sor Eulàlia Anzizu (1868-1916) al Monestir de Pedralbes”, que es podrà veure entre el 22 de novembre i el 3 de maig de 2017.

A l’acte hi intervindran la directora del Reial Monestir de Pedralbes, Anna Castellano, que també ha estat co-comissària de l’exposició, i les altres dues co-comissàries de la mostra, M. Carme Bernal i Carme Aixalà.

L’exposició “Dones silenciades. El llegat de Sor Eulàlia Anzizu (1868-1916) al Monestir de Pedralbes” forma part del conjunt d’activitats organitzades per commemorar el primer centenari de la mort de Mercè Anzizu Vila, sor Eulària, una de les figures femenines destacades del període de la Renaixença, escriptora, historiadora, arxivera i promotora de la restauració monumental del Monestir de Pedralbes. La mostra dóna a conèixer i reivindica el llegat de Sor Eulària i altres contemporànies seves que van viure en un context intel·lectual i cultural fortament masculí que les van silenciar tot i tenir veu pròpia.

Com a activitat prèvia a l’exposició, avui 17 de novembre a les 16.30h tindrà lloc la jornada “Mística femenina i sor Eulària Anzizu”, amb la participació de Victòria Cirlot, Ricard Torrents, Ignasi Anzizu, M. Victòria Camps, Josep Otón i Laia de Ahumada.
Trobareu més informació en aquest enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.