Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La cinquena edició del Dau farà jugar Barcelona

El festival s’instal·la a Fabra i Coats el cap de setmana del 17 i 18 de desembre

Convertirà Barcelona en la capital del joc, la participació i la creativitat

  • Dissabte 26 de novembre el Dau anticipa una part del contingut amb la jornada dedicada als jocs històrics i de miniatures a El Born Centre de Cultura i Memòria.
  • El Dau Barcelona acollirà la segona edició del Campionat Mundial de Pandemic, actualment el joc més popular del món, amb jugadors procedents de 20 països, com Brasil, la Xina, Corea del Sud, Japó, Canadà i EUA.
  • Com a novetats a la Fabra i Coats, el Dau 2016 dedicarà un gran espai exclusiu per al joc infantil, disposarà d’una quinzena d’informadors per assessorar el públic assistent i tindrà un espai de restauració més ampli.
  • El Canòdrom – Parc de Recerca Creativa acollirà una sessió sobre la hibridació entre els videojocs i els jocs de taula; el programa les Escoles al Dau difondrà els valors del joc durant la setmana del 12 de desembre; la quarta edició dels Premis Dau premiarà els millors autors de l’any; i també un altre any el festival omplirà les places de Sant Andreu de jocs tradicionals.

Dau Barcelona arriba a la cinquena edició com la gran festa del joc, la participació i la creativitat. L’entrada és lliure i s’adreça a un públic ampli. S’hi ofereixen jocs de tot tipus i per a totes les edats. El festival se celebra el dissabte 26 de novembre i la setmana del 12 al 18 de desembre.

Els jocs són l’única activitat de creació on el receptor final n’és sempre el protagonista absolut. Un joc és una creació que experimenten, literalment, les persones que hi participen. A més, un joc és un fenomen de relació i de cohesió social de primer ordre. Per això, Dau Barcelona és un festival que s’adreça a les famílies i a la comunitat de jugadors avesats, als qual ofereix l’ampli ventall de jocs que hi ha ara mateix a l’abast. Al festival, els editors de jocs de taula presents al mercat i un bon nombre d’entitats de tota classe de jocs proposaran i ensenyaran jocs a grans i a petits. A partir de 5 anys tothom trobarà el seu espai de joc a Dau Barcelona.

Dau Barcelona posa l’accent en els autors de jocs. Així, com cada any, es convida a participar els autors amb un merescut prestigi internacional, es consolida la relació amb Ludo, l’associació de creadors de jocs d’Espanya, i  s’organitzen els Premis Dau Barcelona.

El festival està organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el comissariat d’Oriol Comas.

Trobareu més informació a http://lameva.barcelona.cat/daubarcelona/tot-dau/

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.