Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Collboni: “Reivindiquem el dret a continuar somiant la política cultural per a la Barcelona dels propers anys”
  • El segon Tinent d’alcaldia de l’Ajuntament anuncia una nova etapa de coordinació de les polítiques culturals amb el Departament de Cultura.

 

Primera reunió oficial, aquest matí a la seu del Departament de Cultura, entre el Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i el responsable de la conselleria, Santi Vila. Una trobada que s’inscriu en la nova etapa de coordinació de polítiques culturals entre totes dues administracions i que ha de permetre, en paraules del regidor, “un salt qualitatiu permanent i estable de coordinació institucional”.

La reunió ha servit per crear cinc grups de treball – model de governança dels equipaments, el patrimoni i projecció internacional, entre d’altres- i establir un calendari de sessions plenàries on s’abordaran diferents àmbits de relació i se celebraran cada dos mesos. “No volem segmentar la relació bilateral. Volem una visió de conjunt, sistemàtica i coherent, per aconseguir una col·laboració més sòlida. Cal gestionar el dia a dia, amb eficàcia i responsabilitat”, ha explicat Collboni, “però no deixar de reflexionar sobre el mig i llarg termini”. “Reivindiquem el dret a continuar somiant la política cultural per a la Barcelona dels propers anys”, ha confessat. Com a exemple d’això, ha anunciat que ambdues institucions tenen previst posar sobre la taula dues realitats culturals que cal repensar: el pulmó teatral de Montjuic i la zona del TNC i L’Auditori.

Sobre les relacions amb l’Estat, un rellevant actor cultural de Barcelona, Collboni i Vila han coincidit en esperar que el Ministeri de Cultura s’hagi configurat definitivament per tal d’exigir el compliment de les seves obligacions.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.