Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Repte Canòdrom Barcelona busca la coparticipació d’equips creatius en les polítiques públiques

L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb Sónar+D, ha obert el Repte Canòdrom Barcelona (RCBCN) amb l’objectiu d’implicar el sector creatiu de la ciutat en la creació de polítiques públiques. La convocatòria, que acaba el proper 31 d’octubre, apel·la a persones amb experiència en l’àmbit de la creació i/o de la cultura, la ciència i la tecnologia o amb experiència en tecnologia aplicada al sector cultural i/o científic per tal de coparticipar en la implementació d’accions que repercutiran en el dia a dia dels barcelonins.

Amb aquest objectiu, la crida ofereix cinc residències de recerca i prototipatge obert situades al Canòdrom Parc de Recerca Creativa per a la implementació d’accions de polítiques públiques en cinc àmbits: la innovació artística, la tecno-política, la ciència ciutadana, l’economia col·laborativa i les dades obertes. Els projectes que es presentin al repte s’hauran d’inscriure en algun dels cinc sectors, tenir una aplicació en el territori o en col·lectius concrets i alhora ser transversals.

Les cinc propostes guanyadores obtindran un procés d’incubació amb acompanyament d’experts per poder desenvolupar la iniciativa premiada, a més d’una residència de dos mesos en finalitzar el període d’incubació. Un programa valorat en 11.000 euros, aproximadament, per a cada equip.

Selecció en dues fases

El procés de selecció es durà a terme mitjançant dues fases, i els 15 primers projectes escollits rebran la notificació corresponent el 9 de novembre. Aleshores, i durant quatre setmanes, accediran a una formació i acompanyament en línia per enfortir el procés de desenvolupament conceptual de les aplicacions i el descobriment de clients.

Aquests primers 15 equips es reduiran als cinc finalistes a la segona fase, la residència al Canòdrom Centre de Recerca Creativa durant els mesos d’abril i maig. Finalment, les cinc propostes guanyadores posaran en pràctica els projectes pilot resultants de l’estada al Canòdrom, que es presentaran al Sónar+D (del 15 al 17 de juny).

Durant el procés de materialització dels projectes, els equips participants comptaran amb l’assessorament de José Luis de Vicente, comissari de Sónar+D, Javier Toret, investigador sobre tecnopolítica (UOC), Víctor Jiménez, enginyer de la Fundació i2Cat, Josep Perelló, investigador al capdavant d’Open Systems (UB) i de l’Oficina de Ciència Ciutadana, i Mayo Fuster, experta en moviments socials i economia col·laborativa (UOC).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.