Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La poeta Àngels Gregori serà la nova co-comissària de Barcelona Poesia

La poeta Àngels Gregori serà la nova co-comissària de Barcelona Poesia, juntament amb la també poeta Teresa Colom, que ja ho és des de l’edició 2015. Àngels Gregori substitueix Manel Forcano, que en va ser comissari en la passada edició d’aquest mateix any, i que actualment ocupa el càrrec de director de l’Institut Ramon Llull.

Àngels Gregori Parra, nascuda a Oliva el 1985, és llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, Doctora en Literatura i Màster en Gestió Cultural. Els seus estudis s’ha centrat en la recepció, la repercussió i l’anàlisi dels festivals literaris d’arreu de l’àmbit català.

Àngels Gregori també és autora dels llibres Bambolines (Premi Amadeu Oller de Poesia, 2003), Llibre de les brandàlies (Premi Ausiàs March de Poesia, 2007), New York, Nabokov & Bicicletes (Premi Alfons el Magnànim, 2010) i Quan érem divendres (Premi Jocs Florals de Barcelona, 2013). La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües, com l’anglès, l’italià, el croat i el francès.

Des de la seva creació, l’any 2005, dirigeix el festival de poesia Poefesta a Oliva. Ha estat directora de la Nit de Poetes dins el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat en l’edició de 2015.

D’altra banda, Àngels Gregori ha col·laborat amb artistes com Julie Christie, Carles Santos o Xavi Lloses, sempre en espectacles relacionats amb la poesia, i actualment duu a terme la coordinació de diversos projectes literaris.

Podeu descarregar-vos imatges en aquest enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.