Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Picasso inaugura l’exposició “Cubisme i Guerra. El cristall dins la flama”

El dijous 20 d’octubre, a les 11.30 hores, al Museu Picasso de Barcelona (carrer Montcada, 23) tindrà lloc la roda de premsa on es presentarà l’exposició “Cubisme i guerra. El cristall dins la flama”.

A l’acte hi assistiran Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Christopher Green, comissari de l’exposició, i Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona. Després dels parlaments, el comissari realitzarà una visita comentada a l’exposició.

Per primera vegada a Barcelona, una exposició estudia el cubisme en relació amb els esdeveniments bèl·lics de la Primera Guerra Mundial.

L’exposició reunirà més de 60 peces realitzades entre 1913 i 1919, moltes des les quals són obres mestres de Picasso, Juan Gris i Diego Rivera ―artistes principals de la mostra―, Georges Braque, Fernand Léger, Henri Matisse, Maria Blanchard, Gino Severini i els escultors Henri Laurens i Jacques Lipchitz.

Entre les múltiples institucions, museus i col·leccions particulars d’Europa i Amèrica que han prestat obres, hi trobem l’Stedelijk Museum d’Amsterdam, la Fondation Beyeler de Basilea, l’Stadel Museum de Frankfurt, la Tate de Londres, el Museum of Modern Art de Nova York, el Centre Georges Pompidou de París i el Philadelphia Museum of Art, entre d’altres.

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.