Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Teatre Romea acull el Memorial Joaquim Serra 2016 amb les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

 

  • L’acte compta amb el suport de l’Institut de Cultura

El proper dilluns, dia 17 d’octubre, tindrà lloc al Teatre Romea de Barcelona una nova edició del Memorial Joaquim Serra, el concert que anyalment organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, amb l’assessorament musical de l’Associació Músics per la Cobla, i que enguany compta també amb la col·laboració especial de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques.

El concert, que constarà de dues parts, inclou l’estrena de l’obra “Paies i gitanos” del compositor Xavi Capellas, un músic majoritàriament especialitzat en les bandes sonores del cinema i les sèries i en la publicitat, recentment nominat als premis Goya i que fa d’aquesta manera la seva primera incursió en el món de la música per a cobla.

Igualment s’estrenarà pòstumament la sardana “Maria Dolors”, del mestre Fèlix Martínez Comín (1920-1995), una peça encara inèdita recuperada dels arxius i s’interpretaran, entre d’altres, obres de Joaquim Serra i de la seva nissaga. La segona part estarà dedicada a sardanes per a dues cobles i percussió, amb obres d’autors com Guinovart, Serracant, Gil Membrado, Grivé o Viladesau.

En el transcurs de l’acte es presentarà la Temporada de Concerts de Cobla a Barcelona 2016-2017 i es repartirà una guia editada expressament, una iniciativa de la Confederació Sardanista de Catalunya que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona i de totes les entitats organitzadores de concerts.

El Memorial Joaquim Serra 2016 tindrà lloc al Teatre Romea, de Barcelona, a les vuit del vespre i hi actuaran les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona sota la direcció del mestre Marcel Sabaté, un acte que compta amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona i de la DGCPAAC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.