Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Músics formats a l’ESMUC, de gira per centres cívics amb el cicle ‘Música BCN’
  • Arrenca la 4a edició del cicle, amb un total de 54 actuacions que tindran lloc a 7 centres cívics de la ciutat. Hi participaran un total 48 alumnes i graduats.

 

  • En aquests concerts participen graduats del programa Alumni de l’ESMUC juntament amb estudiants, amb l’objectiu d’incorporar a la formació acadèmica experiències assimilades a la professionalització.

 

Ja està en marxa la 4a edició del cicle ‘Música Bcn’, amb concerts als centres cívics de Matas i Ramis (Horta-Guinardó), Trinitat Vella (Sant Andreu), Joan Oliver- Pere Quart (Les Corts), Zona Nord (Nou Barris), Besòs (Sant Martí), Can Verdaguer(Nou Barris)  i Vil·la Florida (Sarrià- Sant Gervasi). El cicle, que tindrà lloc entre l’octubre del 2016 i el març del 2017 està estructurat en 10 concerts que tindran un total de 54 actuacions en els 7 centres cívics que participen enguany.

Música BCN és un cicle de concerts organitzat  per la xarxa de Centres Cívics de Barcelona en col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya – ESMUC que proposa un recorregut pels estils més representatius de la història de la música: del jazz a la música clàssica, del flamenco a la música antiga, de la música negra a les músiques de la Mediterrània.

Música BCN proposa concerts divulgatius i propers que s’han creat en un format pedagògic en col·laboració amb els diferents departaments de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Els concerts, presentats per la gestora cultural i música Carol Duran, han estat dissenyats pel director d’escena i dramaturg Iban Beltran i l’equip pedagògic de l’ESMUC.

Al cicle hi participen graduats del programa Alumni de l’ESMUC juntament amb estudiants, amb l’objectiu d’incorporar a la formació acadèmica experiències assimilades a la professionalització. Des que va començar, el febrer del 2015, hi han participat més de 120 alumnes i graduats de l’Esmuc, entre els quals hi ha intèrprets, sonòlegs, pedagogs, musicòlegs i promotors i gestors, i hi ha sumat més de 7.500 espectadors.

 

Els concerts d’aquesta 4ª edició de Música BCN són:

DICHOS DIABOLOS
Música antiga

La Pesta Negra va ser la pandèmia més devastadora de la història de la humanitat. Dichos Diabolos fan un retrat musical de la Mort Negra durant el Seicento amb un programa d’obres escrites per compositors que van morir d’aquesta epidèmia. Un programa que alterna affetti melancòlics amb música alegre, ja que en aquella època es recomanava l’escolta d’històries i la música com a tractament i prevenció contra la malaltia. Un viatge sonor a l’Europa castigada per la Pesta Negra i als poders curatius de la música, la dansa i els plaers.

Emiliano Pérez, flauta i corneta
Cristina Altemir, violí
Marc de la Linde, viola da gamba
Marc Sumsi, clavicèmbal

MÚSICA ROMÀNTICA
Recital líric

Un concert que ens convida a reviure els recitals privats a les cases burgeses del segle XIX envoltats de fragàncies, ventalls i porte-bouquets. Un concert amb el qual descobrirem la riquesa i bellesa melòdica dels lieds de Schubert, on cançó i poesia s’entrellacen magistralment, i ens endinsarem en les cançons d’Enric Granados, de qui enguany es commemora el centenari de la seva mort.

Núria Vinyals, soprano
Álvaro López Soriano, guitarra

MÚSIQUES DE LA MEDITERRÀNIA
Músiques del món

La mar Mediterrània ha connectat moltíssimes cultures al llarg dels mil·lennis teixint xarxes entre llengües, religions, idees i música. Aquest concert ens convidarà a descobrir com la música viatja lliure sense fronteres i es transforma sense perdre la seva essència.

Alumnes del Departament de Música Tradicional i Flamenco de l’ESMUC

ENTRE ORILLAS
Flamenco-fusió

Un concert inspirat en l’intercanvi musical entre Cuba i Espanya en el qual el quejío flamenco, la música afrocubana i la guajira s’abracen. Un projecte en què la tradició i la innovació s’agafen de la mà i obren nous camins en un apassionant viatge d’anada i tornada.

Cristina López, veu
Yadira Ferrer, veu
Marc López, guitarra
Carlos Cuenca, percussió
Pablo Gómez, percussió
Juanma Gómez, flauta travessera

WINDU
Música antiga

En totes les èpoques i en moltes cultures trobem instruments de bisell. D’entre tots, la flauta de bec és un dels més coneguts: un instrument d’una gran agilitat i adaptabilitat a diferents repertoris i que, tocat en grup, genera la sonoritat d’un petit orgue humà. Windu aprofita aquesta sonoritat particular i la posa al servei d’aquelles músiques que configuren el background dels seus components i el del públic en general. No només aposta pel repertori específic del consort de flautes, sinó també per les adaptacions i els arranjaments propis.

Clara Cowley, Eloi Fuguet, Eva Jornet i Marcel Leal, flautes de bec

BLOOMING DUO
Música clàssica

Blooming Duo ens transporta a un món màgic amb una sorprenent proposta en què el timbre i l’estètica musical de l’arpa i la marimba es troben i es fusionen i acaben creant una nova sonoritat dins de la música clàssica. Tot i la seva joventut, Esther Pinyol (arpa) i Ferran Carceller (marimba) han actuat arreu dels Països Catalans i han obtingut diversos premis internacionals.

Esther Pinyol, arpa
Ferran Carceller, marimba

BLACK SOUND
Música moderna

L’ànima d’una cultura musical que ha inundat tots els racons de la cultura occidental en les darreres dècades. Del soul al rhythm-and-blues, del jazz al pop. Un recorregut pels orígens d’una música plena de ritme que ha sigut el motor musical d’Occident del darrer mig segle.

Graduats del Departament de Jazz i Música Moderna de l’ESMUC

MÚSICA DE CONTE
Música clàssica

Un concert amb alguns dels contes musicals més cèlebres de la història de la música. Ens aproparem al conegudíssim Pere i el Llop, de Serguei Prokófiev, reviurem el món dels germans Grimm amb la versió musical de Hänsel i Gretel, d’Engelbert Humperdinck, i descobrirem el Carnaval dels animals de Saint-Säens. Un concert de conte de la mà d’un quintet de vent-fusta que ens transportarà a mons màgics i sorprenents.

Abel Batlles, clarinet
Marta Fernández, oboè
Oriol Guimerà, fagot
Neus Plana, flauta
Rafael Planelles, trompa

LES VEUS EN EL JAZZ
Jazz

Un concert que ens convida a descobrir la sensualitat i l’essència del jazz a través del més expressiu dels instruments: la veu humana. Quan parlem de jazz vocal ens vénen al cap les grans dives Billie Holiday o Ella Fitzgerald, el mític Louis Armstrong o cantants contemporanis com Cassandra Wilson o Esperanza Spalding. Les veus en el jazz és una aproximació al jazz vocal a través de cançons mítiques, balades i standards que ens farà constatar el gran poder comunicatiu de la veu.

Alumnes del Departament de Jazz i Música Moderna de l’ESMUC

CANÇONS QUE VIATGEN
Músiques del món

Un concert íntim i proper de cançons populars i tradicionals. L’essència i l’equilibri perfecte de la combinació de la veu i la guitarra ens acompanyaran des de la Mediterrània, amb la música d’arrel valenciana i la música sefardita, fins a Amèrica, amb el tango «Volver» de Carlos Gardel, la zamba «Alfonsina y el Mar» o el vals peruà «La flor de la canela». Un concert ple de melodies que viatgen a través del mar.

Núria Balagué, veu
Anna Ferrer, guitarra

Trobareu horaris dels concerts a la web: http://ajuntament.barcelona.cat/centrescivics/ca/musicabcn

Per descarregar-vos imatges accediu a aquest enllaç: http://www.eicub.net/?grup=centrescívics

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.