Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Prop de 14.000 estudiants de primer d’ESO rebran el ‘Quadern Cultura’, iniciativa per acostar els joves als equipaments culturals de la ciutat

 

  • Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “aquesta iniciativa encaixa amb la voluntat del govern municipal d’afavorir l’accessibilitat cultural: necessitem i necessitarem ciutadans exigents i participatius.”

Durant la primera quinzena d’octubre tots els joves nascuts el 2004 i empadronats a Barcelona, un total de 13.737 estudiants, rebran als seus domicilis el Quadern Cultura, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que convida els estudiants de primer d’ESO i un acompanyat adult a gaudir de la programació de diversos equipaments culturals de la ciutat.

Aquesta iniciativa arriba a la quarta edició amb la incorporació de 7 nous espais patrimonials, que sumen ja un total de 25 equipaments que ofereixen, cada un d’ells, 1 tiquet bescanviable per una entrada en una de les seves activitats dins la programacció destinada al públic juvenil. Els joves han d’anar sempre acompanyats d’una persona major de 18 anys.

Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “aquesta iniciativa encaixa amb la voluntat del govern municipal d’afavorir l’accessibilitat cultural: necessitem i necessitarem ciutadans exigents i participatius. Aquest és un repte col·lectiu, que passa inequívocament per les llars i les aules, però també per les butaques dels nostres auditoris i teatres, i per les sales dels nostres museus. Afavorir-ne l’accés és una necessitat cultural de primer ordre.”

El Quadern Cultura, que arribarà diractament als domicilis dels joves empadronats, conté un bloc d’invitacions i un llibret explicatiu, i inclou les programacions seleccionades, ja siguin de teatre, música i dansa, i també el calendari de les exposicions previstes als centres patrimonials.

Participen en l’oferta el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, el CCCB, el SAT! Sant Andreu Teatre, la Sala Beckett, el Museu del Disseny, el Museu de Cultures del Món, el Museu Etnològic, el Castell de Montjuïc, el MUHBA, el Museu de la Música, el Reial Monestir de Pedralbes, el Born CCM, el Museu Frederic Marès, o el Museu de Ciències Naturals. Els nous museus incorporats en aquesta edició són el MACBA, el Museu Marítim de Barcelona, la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i el Museu Picasso.

El web de Quadern Cultura on es pot consultar tota l’oferta i les novetats és http://quaderncultura.bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.