Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ICUB publica les bases per proveir la direcció del Festival Grec
  • Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “el Grec del futur ha de consolidar la seva personalitat en el panorama dels festivals d’arts escèniques europeus i esdevenir, gràcies a tots els que l’han construït en els darrers quaranta anys, l’aposta d’una ciutat culturalment madura”

 

L’Institut de Cultura de Barcelona ha publicat les bases que regiran el procés de selecció per a proveir la plaça de director del Festival de Barcelona Grec. Les bases estableixen que les persones aspirants hauran de tenir formació universitària i una experiència mínima de tres anys en llocs de direcció o comandament en organitzacions públiques o privades. Tanmateix hauran de presentar un projecte que desenvolupi la visió artística del festival i defineixi una proposta de gestió. El termini de presentació de sol·licituds és del 28 de setembre fins el 8 d’octubre i disposen d’un mes per a la presentació del projecte. La previsió és que la nova direcció es decideixi al llarg del mes de novembre.

Pel tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, “necessitem un festival Grec que pensi en la creació d’imaginaris artístics, en la construcció d’un projecte que esdevingui espai de referència per a les memòries individuals i col·lectives. El Grec ha de programar espectacles que quedin fixats per sempre a l’agenda mental dels ciutadans”. Per Collboni, el Festival Grec hauria de “perseverar en la creació de trajectòries artístiques posant l’accent en aquelles que afecten als creadors locals i ser més eficients en la funció d’intermediació i distribució global dels nostres artistes”. Segons el tinent d’alcaldia, “cal posar a la taula del futur director/a la seva funció de dinamització sectorial. Alliberar el Grec de la càrrega de farcir la ciutat d’una programació d’estiu; que d’altra banda ha d’existir amb ambició i vocació comercial, és la millor manera de consolidar la seva personalitat en el panorama dels festivals d’arts escèniques europeus”. Per últim, Collboni considera que “el Grec del futur, gràcies a tots els que l’han construït en els darrers quaranta anys, ha de ser l’aposta d’una ciutat culturalment madura”.

El Grec Festival de Barcelona és la gran cita estiuenca de la ciutat amb les arts en viu. És un festival amb una llarga tradició que el 2016 ha arribat a l’edició número quaranta. En aquest període ha esdevingut la principal atracció cultural de l’estiu barceloní i una referència en el calendari europeu de festivals.

Podeu consultar les bases aquí.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.