Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Inauguració d’ ‘El Misterio de Caviria’ i ‘Cartas desde el bosque’ dins el programa BCNProducció2016

Demà dijous 15 de setembre, a les 19:30h, a La Capella (C/Hospital, 56) s’inauguraran dues de les exposicions del programa BcnProducció 2016, El Misterio de Caviria, d’Antoni Hervàs, i cartes desde el bosque, de Bàrbara Sánchez.

El Misterio de Caviria d’Antoni Hervàs gira entorn de la llegenda de l’expedició de Jàson i els argonautes a la recerca del velló d’or. L’artista s’interessa no només per la narració literària de la mitologia hel·lènica, sinó també per la imatgeria popular derivada de la pel·lícula homònima dirigida per Don Chaffey el 1963, que va incloure famoses seqüències d’efectes especials innovadors que van permetre mesclar realitat i animació. Els tutors del projecte han estat Mariana Cánepa Luna i Max Andrews, de Latitudes.

Cartas desde el bosque de Bàrbara Sánchez mostra el procés vital de l’artista quan decideix deixar enrere la seva vida a la ciutat i anar a viure a una comunitat al bosc de Dean, al comtat de Gloucestershire (Anglaterra), un indret natural allunyat de tot el que ella coneixia i del que qualsevol ciutat actual representa: l’individu competitiu i distanciat de tot el que és natural, el consumisme i la dependència tecnològica, ideològica i cultural. La tutora del projecte ha estat Mireia Sallarès.

Amb el programa BCN Producció, La Capella contribueix a donar resposta a les necessitats econòmiques i de producció dels artistes mentre segueix de prop les línies discursives de l’art actual, fidel a la seva funció d’equipament públic per a l’art contemporani.

BCN Producció s’ha consolidat com una plataforma adient per a projectes que necessiten recursos de producció i suport institucional per dur-se a terme. Avui és l’eix central de l’activitat de La Capella, que, fidel a la seva funció social d’equipament públic per a l’art contemporani, contribueix a donar resposta a les necessitats econòmiques i de producció de la comunitat artística. En aquest context, BCN Producció és una de les convocatòries del nostre entorn que, en l’àmbit de les arts visuals, ofereixen unes millors condicions per desenvolupar projectes de creació.

Tot i que BCN Producció ha anat evolucionant en les successives edicions, els trets fundacionals es mantenen. Els projectes són seleccionats a partir d’una convocatòria pública per un jurat independent que s’ha renovat parcialment en cada temporada. El jurat d’aquesta edició ha estat format per David Armengol, Latitudes (Mariana Cánepa Luna, Max Andrews), Glòria Picazo, Francesc Ruiz i Mireia Sallarès. David Armengol, Mireia Sallarès, Mariana Canepa i Max Andrews en són també els tutors.

Les dues exposicions es podran veure a La Capella del 15 de setembre fins al 13 de novembre.

Trobareu dossier de premsa i imatges en aquest enllaç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.