Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Una Mercè renovada i participativa arribarà a més barris de Barcelona

La Mercè de sempre però clarament renovada en alguns aspectes: enguany la programació enceta una nova etapa que la porta a ocupar i recuperar nous espais de la ciutat amb l’objectiu de fer participar tothom de la festa i amb París com a ciutat convidada. El Parc de la Trinitat, i el recinte de Fabra i Coats -ambdós al districte de Sant Andreu- seran escenari de la Festa Major. També l’espai de dansa i moviment La Caldera Les Corts obre les portes a la Mercè i ofereix la possibilitat de seguir en directe el pregó, entre d’altres activitats programades.

La Mercè és la festa del conjunt de Barcelona, tot i que tradicionalment el gruix dels actes han tingut com a escenari els carrers i places del centre de la ciutat. La gran majoria dels col·lectius i associacions de cultura populars que participen a la festa procedeixen dels barris de la ciutat. A més, algunes de les propostes de la Festa Major de Barcelona se celebren tradicionalment en espais allunyats del centre, des del Fòrum a Montjuïc, passant per l’avinguda de Maria Cristina.

Aquest any la festivitat de la Mercè s’escau en dissabte i propicia una celebració curta en el temps i intensa en el seu programa. Sota el cartell signat per Miguel Gallardo s’ofereixen mil i una possibilitats per a la festa i la participació. Amb el pregó de l’escriptor Javier Pérez Andújar es dóna el tret de sortida a la festa el dijous 22 de setembre; i els últims actes  estan programats pel diumenge  25. Això implica necessàriament una festa concentrada, en la qual el gruix de les activitats se celebren durant el cap de setmana.

La Mercè començarà el dijous 22 de setembre i finalitzarà el diumenge 25.

Podeu descarregar tot el contingut de premsa en aquest enllaç

Descarrega el fitxer
Programa Mercè 2016
Descarrega el fitxer
Graella Mercè 2016
Descarrega el fitxer
Nota de premsa MERCÈ 2016_09.07

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.