Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Carme Molinero pronunciarà la conferència “Les lluites obreres i la democràcia a la segona meitat del segle XX” amb motiu de l’Onze de Setembre

Dijous 8 de setembre, a les 18 hores, l’alcaldessa Ada Colau assistirà a la conferència que pronunciarà la catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Carme Molinero, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb el títol de Les lluites obreres i la democràcia a la segona meitat del segle XX amb motiu de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. A l’acte assistirà Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació.

Carme Molinero és catedràtica d’Història Contemporània i directora del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica, CEFID, al la UAB. La seva recerca s’ha centrat en la història social i política des de la instauració del règim franquista, l’etapa de la transició i la democràcia posterior. A més dels articles publicats en revistes especialitzades, ha participat en més d’un centenar d’obres col·lectives.

És autora del llibre La captación de las masas. Política social y propaganda en el régimen franquista. Entre les obres publicades en col·laboració amb Pere Ysàs, destaca Productores disciplinados y minorías subversivas. Clase obrera y conflictividad laboral en la España franquista; La anatomía del franquismo. De la supervivencia a la agonía (1945-1977); Els anys del PSUC. El partit de l’antifranquisme (1956-1981); i La cuestión catalana. Cataluña en la transición española. En col·laboració també amb José María Marín ha publicat Historia política de España, 1939-2000.

 Carme Molinero també ha codirigit De la dictadura a la democràcia, 1960-1980; el volum XI d’ Història. Política, Societat i Cultura dels Països Catalans (1996-1999); Catalunya durant el franquisme. Diccionari, Temps de dictadura, postguerra i canvi social (1939-1969) i Sobre el franquisme i Catalunya.

Entre els treballs d’edició, destaquen els llibres Una inmensa prisión. Los campos de concentración y las prisiones durante la guerra civil y el franquismo; Nou Estat, nova política, nou ordre social; La transición, treinta años después; Construint la ciutat democràtica: el moviment veïnal durant el tardofranquisme i la transició; i Las izquierdas en los años setenta.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.